avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA falsa, cum pot actiona?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA falsa, cum pot actiona?

Buna ziua,
In luna martie am incheiat o asigurare RCA la un intermediar din Craiova, nu era prima data cand incheiam la asa persoane, dar pana nu o patesti nu te gandesti de 2 ori..mai pe scurt odata incheiata asigurarea si platita, ieri 19.07.2010 am avut un accident usor, scaparea mea, cand sa completam polita amiabila asigurarea mea era pe numele meu insa un alt nr de inamtriculare( nu imi dau seama cum nu am avut curiozitatea sa verific asta la inceput) alt numar de sasiu etc; m-am prezentat la cel ce mi-a facut asigurarea cu un prieten care il stia( altfel se facea ca ploua, nu recunostea ca el a incheiat-o) , m-a luat cu s-a produs o eroare, nu am fost atent..etc... si am facut una noua buna, dar am dat si bani pe ea. analizand cele 2 asigurari vad ca la prima "falsa"in loc de craiova era un numar de tel. de Bucuresti ,numarul agentului(broker) este diferit fata de asta de acum si nu apar diverse note infirmative in partea de jos a foii, desi la aceeasi persoana am facut asigurarea. Aveti la cunostiinta astfel de lucruri, chiar a fost falsa , facuta intentionat sau din graba? Imi pot recupera banii dati azi?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
valenthino, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 15:47, 27 Iulie 2010
daca era sa iti recuperezi bani, cel la care ai facut asigurarea gresita trebuia sa ti dea pana acum, lucru care nu s-a intamplat,,,tu poti sa ii faci o plangere penala pentru mai multe ca sa se invete minte si sa nu mai faca,,,iar tu sa nu mai mergi la oricine,,,eu zic ca nu avea cum sa o greseasca aceea polita..
Formulati plangere penala la parchet pentru inselaciune
si fals.
Orice intermediar din asigurari lucreaza in numele si pe seama unei societati de asigurare, care va prelua riscurile, chiar si in situatia in care a gresit polita ( cu voie sau fara de voie). Si dvs. inainte de a da banii, e bine sa verificati daca datele inscrise in polita corespund cu cele din certificatul de inmatriculare al masinii dvs.
Sincer, nu vad rostul unei plangeri penale in cazul prezentat.
Cazul ridica mai multe probleme de elucidat.
1.Acea "eroare" este imposibil de produs cu sau fara intentie, daca s-a intocmit /platit polita de fata cu dvb.Este posibila numai daca i-ati lasat copia actelor si ati primit-o/ridicat-o dupa un timp (ore,zile)
2.De curiozitate, ati verificat daca autovehiculul din polita initiala chiar are RCA valabil in luna martie?
3.Asiguratorul era acelasi pentru ambele polite sau si el era diferit (nu numai agentul)? Iar in ce priveste identificarea agentului, era trecut numai codul sau si numele in clar?
4.In fine, daca a "recunoscut greseala" deci a confirmat comiterea, de ce nu a si returnat banii incasati prima data?Cum a motivat lasarea in continuare a politei nule, fara a fi retras originalul pentru a fi anulata?
Offtopic:(Ati facut polita in Brazda la Complx.Vechi?)
Salutare,
In primul rand va multumesc pentru promtitudine tutroro celor ce mi-ati raspuns.
Acum raspunzand la aceste probleme.
1. Polita RCA s-a realizat de fata cu mine, nu dupa cateva ore/zile.
2.Am verificat pe net la el si la reprezentanta , cealalta masina este asigurata din data in care s-a facut polita, deci banii s-au livrat in conturile asiguratorului, politia deci nu a fost falsa.
3. Greaseala majora a fost mea ca nu m-am prezentat in prima faza la reprezentata asiguratorului, o sa dau si nume daca nu este problema ( s.c. Astra s.a.) care mi-au confirmat spusele voastre, asigurarea trebuia anulata si pe aceeasi chintanta emisa prima data se emitea o noua asigurare, fara a mai fi cazul sa platesc inca odata.
Adevarul este undeva la mijloc, deoarece brockerul sigur avea ceva de ascuns, cum ati spus si voi este imposbil sa gresesti asa, un motiv a fost, as avea mai mult de pierdut sa il dau in judecata si timp si nervi consumati, oricum ca un sfat pentru cei ce mai citesc acest post sa verifice asigurarile si sa le faca numai la reprezentata, nu la orice ciuri-buri . Pentru cei din Craiova, este vb de "firma" din spatele mercurului, Agentia 3 i se spune, Cu scrisurile mari pe Geam RCA.
Va multumesc si o sa insist totusi la cei de la Astra daca exista macar 1% sanse sa vad vreun ban inapoi. O sa revin cu informatii daca va fi posibil.

Alte discuții în legătură

Asigurare rca falsa BobySolo BobySolo Buna ziua, am fost implicat intr-un accident rutier (o duba mi-a taiat calea iesind de pe un drum secundar unde avea \"Cedeaza trecerea\" si desi am franat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nepynepy nepynepy as dori sa stiu ce se intampla daca am produs un accident rutier din vina mea iar firma mea de asigurari nu vrea sa despagubeasca ? (vezi toată discuția)
Atentie la rca-urile false!!!!!!!!!! ContSters174925 ContSters174925 Mare atentie soferi!!!!...Au aparut si intermediari ce emit RCA-uri false...s-a intamplat in Buzau. La prima vedere pare imposibil asa ceva...dar pentru ... (vezi toată discuția)