Buna ziua,
In luna martie am incheiat o asigurare RCA la un intermediar din Craiova, nu era prima data cand incheiam la asa persoane, dar pana nu o patesti nu te gandesti de 2 ori..mai pe scurt odata incheiata asigurarea si platita, ieri 19.07.2010 am avut un accident usor, scaparea mea, cand sa completam polita amiabila asigurarea mea era pe numele meu insa un alt nr de inamtriculare( nu imi dau seama cum nu am avut curiozitatea sa verific asta la inceput) alt numar de sasiu etc; m-am prezentat la cel ce mi-a facut asigurarea cu un prieten care il stia( altfel se facea ca ploua, nu recunostea ca el a incheiat-o) , m-a luat cu s-a produs o eroare, nu am fost atent..etc... si am facut una noua buna, dar am dat si bani pe ea. analizand cele 2 asigurari vad ca la prima "falsa"in loc de craiova era un numar de tel. de Bucuresti ,numarul agentului(broker) este diferit fata de asta de acum si nu apar diverse note infirmative in partea de jos a foii, desi la aceeasi persoana am facut asigurarea. Aveti la cunostiinta astfel de lucruri, chiar a fost falsa , facuta intentionat sau din graba? Imi pot recupera banii dati azi?
Intr-adevar polita se putea corecta atunci pe loc fara sa se mai emita o alta chitanta si alti bani. Cunoscand firma nu vad posibil sa vi se returneze prima de asigurare dupa atata timp. Este numai greseala dv. pt. tot ce s-a intamplat deoarece oameni de felul acelor indivizi astfel de oportunitati asteapta.
Am luat legatura cu unul dintre inspectorii asiguratori si spre suprinderea mea am fost rugat sa ma prezint la sediul firmei sa completez o cerere intrucat sunt sanse mari sa mi se returneze o parte din bani sau chiar suma totala, pe asigurarea gresita...desi cu o zi inainte am sunat la comisia de supravghere a asigurarilor si mi s-a comunicat ca odata eliberata noua polita numai sunt sanse de returnare, insa vor avea in evidenta firma asiguratoare pentru aceste nereguli care se petrec in cadrul agentilor.Timpul estimat de dansii ar fi de 1 saptamana pana voi fi chemat pentru a intra in posesia banilor, sper sa se si adevereasca vb. lor. Sunt curios desii stiu ca sunt multi astfel de brockeri care elibereaza ot felul de asigurari eronate, de ce la mai permit sa isi desfasoare in continuare activitatea, nu cumva este o schema de marketing, atata timp cat ei aduc bani in cadrul companiei, desi in acelasi timp pateaza imaginea firmei. Sper ca se va rezolva cu bine.
Multumesc pentru toate sfaturile si raspunsurile primite, va doresc o zi buna si spor in ceea ce faceti.
Si eu sper sa se rezolve deoarece prima polita emisa este nula din start si prin urmare trebuie sa primiti banii integral.
Practic dvs. sunteti in posesia unei chitante in care figureaza ca dvs. ati achitat polita X. Insa aceasta polita vizeaza un autovehicul fata de care dvs. nu aveti nici un drept sau interes. Prin urmare un contract de asigurare lipsit de interes este nul iar partile trebuie repuse in situatia anterioara, respectiv restituirea primei catre dvs. de catre asigurator.
Asigurare rca falsa
BobySolo
Buna ziua, am fost implicat intr-un accident rutier (o duba mi-a taiat calea iesind de pe un drum secundar unde avea \"Cedeaza trecerea\" si desi am franat ... (vezi toată discuția)