avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clariicari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clariicari

Ma numesc Vita Vernel Daniel sunt doctor inginer civil-ambiental italian de nationalitate romana inscris in Ordinul inginerilor si din ITALIA provincia de Modena cu drept de semnatura, cu numarul 2512 sectiune A civila-ambientala.
Avand in vedere: Ca doresc sa ma intorc in ROMANIA si vazind interviul dmv. pe care il atasez acestui memoriu, am considerat ca sinteti persoana care poate sa-mi raspunda si sa ma ajute a invinge aceasta birocratie a ministerelor ROMANIEI, care funtioneaza dupa legile, hotaririle si odinelor, guvernelor perindate la conducerea tarii dupa ‚89....si care inca nu recunosc directivele si legile comunitatii europene.
Eu sper sa aduc si o noua problema pe agenda dmv., respectiv a guvernului, respectiv posibilitatea profesari cetatenilor U.E. in Romania.

1. Faptul ca acest Titlu de Doctor civil-ambiental imi da dreptul in ITALIA si U.E. de proiecta, de a semna toate tipurile de proiecte in domeniul constructiilor respectiv Proiectul Arhitectonic, Proiectul Structural, partile de acustica si termica, si multe alte abilitati vazute in Romania ( pentru care aici ajunge titlul de arhitect sau inginer civil ) de genul diriginte de santier, verificator, expertize de toate genurile, urbanist ecc.

2. Directiva 85/384/CEE din 10 iunie ce se refera la recunoasterea automata si neconditionata a calificarilor in domeniul arhitecturii pe baza anumitor criterii de educatie si studii arhitecturale. (,,recunoasterea reciproca a diplomelor, certificatelor si altor calificari oficiale in domeniul arhitecturii, de facilitare a exercitarii efective a dreptului de stabilire si a libertatii de a presta servici cu titlul de arhitect’’).
DIPLOME, CERTIFICATE ªI ALTE CALIFICÃRI OFICIALE CARE PERMIT POSESORULUI INIŢIEREA DE ACTIVITÃŢI ÎN DOMENIUL ARHITECTURII ÎN TEMEIUL DREPTURILOR DOBÂNDITE SAU AL DISPOZIŢIILOR NAŢIONALE EXISTENTE
Respectiv pentru ITALIA :
(g) în Italia
,,- diplomele de „laurea in ingegneria” în domeniul construcţiilor civile („sezione costenzione civile”), acordate de universităţi şi institute politehnice, însoţite de diploma care conferă posesorului dreptul să exercite în mod independent profesia de arhitect, acordată de Ministerul învăţământului după ce candidatul a reuşit, înaintea unei comisii competente, la examenul de stat care îi conferă dreptul să exercite profesia în mod independent profesia (dott. Ing. Architetto sau dott. Ing. in ingegneria civile);’’

3. Directiva 36/2005/CE a recunoasteri automate a calificarilor profesionale a fost adoptata in septembrie 2005 si va trebui implementata de STATELE MEMBRE U.E. pana in octombrie 2007. Ea stipuleaza obligatiile statelor membre in domeniul cooperarii administrative, atat pentru relocarea cetatenilor (Art.56). cit si recunoasterea automata a calificarilor profesionale.Respectiv in domeniul arhitecturii pentru Italia confera titlul de arhitect celor care au titlul de dott.ing arhitect sau
dott. Ing. In ingineria civila. ( cazul meu)

In concluzie, avand in vedere argumentele mai sus mentionate :

Pot ? profesa in domeniul constructiilor si in Romania cu aceleasi drepturi ca si in Italia, respectiv auzind de aceasta dointa a Guvernului Romaniei de a aduce ’’ ACASA’’ pe cei ce muncesc in strainatate,
Va rog sa-mi raspundeti si sa-mi clarificati urmatoarele intrebari si nedumeriri personale care cred eu ca reprezinta ‚’’of-ul’’ majoritatii profesionistilor, investitorilor, populatiei, straini si romani din acest domeniul al CONSTRUCTIILOR foarte important pentru dezvoltarea unei tari....

a) Unde trebuie sa ma adresez sa pot semna partea de proiect arhitectonica si respectiv daca pot profesa aceasta parte si in Romania ?
( am luat legatura cu O.A.R si cred ca dupa ce o sa ma izbesc de probabil un an de alergatura, si legi si documente, si birocatia, si persoane care conduc acest ordin referitor mindria lor, sar putea sa reusesc in baza directivei 85/384/CE in functiie cum vor interpreta textele acestei directive) .NU era foarte simplu sa pot profesa aceasta exact ca in ITALIA, chiar cu titlul si stampila mea de aici ? sau nu sintem intrati inca in U.E. ?
b) Cum Romanul din timpuri vechi are obisnuinta de a-si complica viata, in domeniul ctii-lor in ROMANIA sau introdus aceste ’’ Autorizari ’’ care aici in ITALIA NU EXISTA .
Deci unde si cum pot avea aceste titluri de :
– diriginte de santier ( aici orice proiectant: inginer,arhitect,geometru, pote fi acest ’’ diriginte’’ fara nici o examinare, autorizare, considerinduse ca fi tu proiectantul esti capabil sa faci si director de santier...
- expert tehnic cu calitatea, responsabil cu controlul tehnic de calitatea in ctii.( normal ca este insasi proiectantul stabileste materialele si modul de executia etc.)
- responsabil cu urmarirea speciala a comportarii in exploatare a ctii-lor.?
- verificator de proiecte atestat .
(in ITALIA se considera ca inginerul fiind capabil sa proiecte atunci poate sa si verifice un proiect sau un calcul facut de un altul.)

c) Daca tot sintem in U.E. de ce profesionisti autorizati U.E. nu pot profesa in
ROMANIA DIRECT CU firmele si titlurile lor din U.E., sau de ce nu se recunosc
Aceste titluri prin lege si in ROMANIA .


2. Dupa cum vedeti la intrebare de mai sus, ma aflu intro mare de intrebari privind posibilitatea mea de a profesa in Romania, si vazind diferanta de normative, de legi si politica tari in acest domeniul al constructiilor care prin aceste legi actuale respectiv aprobate pina la intrarea in U.E. COMPLICA si ingreuneaza procesul de a ’’ construi ’’ in ROMANIA, (respectiv noul cod care nu face nimic altceva decit sa reuneasca toate hotaririle de pina acum) va intreb :

Din punct de vedere profesional eu pot sa profesez aceiasi activitate ca si in U.E. cu aceleasi drepturi profesionale si in ROMANIA ?

3. Citind noul Cod al ctiilor eu nu vad nimic EUROPEAN in el .( doua articole ce se refera la directivele de mai sus). Consider ca acest nou Cod ar trebui sa revolutioneze acest domeniu al unei tari sarace din toate punctele de vedere, sa ajute investitori si profesionisti sa colaboreze la dezvoltarea acestui sector.
In concluzie pererea mea a unui inginer roman ce profeseaza in afara tari, acest cod este de fapt o reunine a vechilor legi si hotariri si nu aduce nimic nou evolutiv ci mareste aceasta birocratie actuala in domeniul constructiilor.....

Cum nu reusesc sa gasesc o adresa a Comisiei de care vorbea primul ministru, ca va fi infintata pentru a rezolva problemele ROMANILOR CE DORESC SA SE INTOARCA IN ROMANIA,

-atasez scrisorile trimise de mine la inspectoratul in ctii. I.S.C., La O.A.R. ordinul arhitectilor,respectiv Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor unde de fapt ma prezint, si prezint si intrebarile, problemele privind posibilitatea intoarceri mele in Romania.
-Va rog sa-mi raspundeti la acele intrebari si modul cum ma puteti ajuta.Mentionez ca inca nu am nici un raspuns de la organele respective si dupa discutiile telefonice am vazut ca nu vor fi capabile si interesate sa-mi rezolve problemele mele (NICI LEGISLATIA ROMANA NU LE PERMITE) care dupa mine sint logice:
Din punct de vedere profesional eu sa pot sa profesez aceiasi activitate ca si in Italia, cu aceleasi drepturi profesionale si in ROMANIA ????
-Va cer o adresa e-mail si nr. de telefon al comisiei guvernamentele care sa ma poata ajuta sa trec cu bine peste birocratia legislatiei, ministerelor romanesti....


Va multimesc anticipat si va rog sa-mi raspundeti ,
Cu respect,
Dott.ing. Vita Daniel
Tel. 00393407170064,
Tel.0727117577( valabil pina in luna septembrie)
adresa email: ingvitadaniel@yahoo.it

Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 09:09, 16 August 2007
Ascultati de cineva care s-a pacalit . Nu va intoarceti! Veti regreta toata viata acest pas!!!!!!!!!!!!!!!
Se castiga bani frumosi in Romania din constructii. Depinde insa din ce partid faci parte :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul profesional italia neracunoscut in romania!! ingvitadaniel ingvitadaniel Ma numesc Vita Vernel Daniel sunt doctor inginer civil-ambiental italian de nationalitate romana inscris in Ordinul inginerilor si arhitectilor din ITALIA ... (vezi toată discuția)
Titlul profesional italia nerecunoscut in romania! ingvitadaniel ingvitadaniel Ma numesc Vita Vernel Daniel sunt doctor inginer civil-ambiental italian de nationalitate romana inscris in Ordinul inginerilor si arhitectilor din ITALIA ... (vezi toată discuția)
Titlul profesional italia nerecunoscut in romania-ajutor ingvitadaniel ingvitadaniel va expun problemele mele cerand un ajutor si o adresa a unuei comisi guvernamentale pe care primul ministru afirma in interviurile din jurnale respectiv ... (vezi toată discuția)