avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen de prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

termen de prescriere

Care este termenul de prescriere in cazul unui credit de nevoi personale pe o perioada 10 de ani si cum se calculeaza, de la ultima rata din cei 10 ani sau cum?
Cel mai recent răspuns: ContSters152796 , utilizator 18:07, 21 Iulie 2010
Fiind vorba de prestatii succesive ( rate lunare), fiecare rata inseamna alt termen de prescriptie.

Dar creditorul nu va lasa sa se implineasca termenul. Sigur il va intrerupe, fie va cesiona creanta catre o firma de recuperare, fie va incepe procedura executarii silite.
In cazul procedurii executarii silite, este nevoie de o actiune in instanta sau executorul judecatoresc poate pune direct poprire pe veniturile salariale si daca da pana la cat se poate ridica cuantumul popririi pe veniturile salariale?
Depinde, daca reprezinta titlu executoriu contractul de credit, atunci nu se mai apeleaza la instanta.
Se poate retine pana la 1/3 din venitul lunar net.
Pai poate reprezenta titlu executoriu un contract de credit de nevoi personale? Si care este procedura executarii silite in astfel de cazuri?
Multumesc
Sau toate contractele bancare sunt titluri executorii si nu mai e nevoie de instanta?
Dar chestia asta nu este un abuz?

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale fara garantii mariammb mariammb Buna ziua, Am in derulare inca, un credit de nevoi personale. Din cauza unor probleme, in ultimul an nu am putut achita rata intreaga. Am facut depuneri un ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat paunrodicagabriela paunrodicagabriela Cum se face o executare silita pt un credit neachitat ,nu trebuie sa aiba loc un proces sau firma de recuperare credite trimite dosarul executorului?Eu in ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in cadrul unei banci in bucuresti ovidiu420 ovidiu420 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si ... (vezi toată discuția)