avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ilegalitati in cadrul unei banci in Bucuresti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ilegalitati in cadrul unei banci in Bucuresti

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si banca la care am cont.
Banca mi-a dat un mesaj de informare cum ca am contul blocat pana la stingerea datoriei respective.
Angajatorul meu deja a dat curs solicitarii si a virat in data de 15.09.2016 un procent de 1/3 din venitul meu catre contul destinat popririi, iar 2/3 catre contul meu de salariu.
In acelasi timp, restul de 2/3 care au fost virati in contul meu ca si salariu ramas au fost virati in totalitate de banca in cauza catre contul destinat popririi.
Eu stiu ca imi pot recupera cele 2/3 de la executor si deja este in curs de rezolvare aceasta problema.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Pot gasi un avocat in Bucuresti care sa perceapa onorariul dupa castigarea procesului ?
Acest caz cred ca este extrem de usor de castigat avand in vedere ca banca respectiva a incalcat legea in vigoare si a virat in contul destinat popririi 100% din venitul meu lunar.
Multumesc anticipat.

Cu stima,

Ovidiu R.
Cel mai recent răspuns: ovidiu420 , utilizator 20:04, 14 Octombrie 2016
Ce anume doriți să câștigați? Daune morale? Dacă banca nu știa că este venit salarial, plata este valabil făcută către poprire.

De asemenea, dacă știa că este venit salarial și nu știa că s-a reținut deja la angajator 1/3, era obligată să vireze 1/3 din suma intrată în cont.
Salut,

Multumesc pentru raspuns.
Asta spun si eu, chiar daca banca nu stia ca mi-a oprit angajatorul, ar fi trebuit sa vireze ei maxim 1/3 , in schimb au virat tot ce a intrat in cont ca si salariu.
Aceleasi acte au fost trimise de catre executorul judecatoresc in atentia angajatorul meu, banca si domiciliul meu iar in acele documente este mentionat clar ca mi-se vor opri 1/3 din veniturile lunare.
De asemenea, eu in data de 14.09 am depus la casieria bancii, o adresa din partea angajatorului, cum ca se vor ocupa ei de poprire incepand cu luna 08 pana la stingerea datoriei.
Acel document a primit in data de 14.09 numar de inregistrare in casieria bancii , iar in data de 15.09, toata suma care a intrat in contul meu a fost virata de banca in contul destinat popririi.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
ovidiu420, utilizator
Este un abuz. Cel mai probabil făcut din eroare, pentru că nu au procesat documentele în timp util, dar este o eroare a băncii.
Solicitați să vă restituie deîndată suma respectivă.
Multumesc pentru raspuns.
Am remediat aceasta problema si imi pot retrage restul salariului.
Mai am insa o intrebare.

creditul neplatit despre care este vorba este foarte vechi.
Din cate stiu eu, datoria se prescrie dupa 3 ani de la data scadenţei obligaţiei de plată in cazul imprumuturilor pentru nevoi personale.

Prescripţia = după trecerea unui anumite perioadă de timp, debitorul nu mai poate fi obligat la plata restanţelor prin mijloace garantate de stat .Deci nu poate fi executat silit. Prin împlinirea termenului de prescripţie, orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.
Datoriile la alţi creditori (furnizori,bănci,IFN etc) după 3 ani reglementate de Codul de Procedură Civilă,la articolul 405, alin. 1.Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită, conform art. 405 alin. 2 din Codul de Procedură Civilă. adică de la data scadenţei obligaţiei de plată.
Titlurile emise in materia actiunilor reale imobiliare au termen de prescriptie de 10 ani.


In situatia de fata, contractul a inceput in data de 21.04.2009 pentru o perioada de 4 ani.
In data de 21.04.2013 ar fi trebuit sa fie achitata ultima rata.
In mod normal, dupa data de 21.04.2016 datoria ar fi trebuit sa fie prescrisa, nu-i asa ?


Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2016
ovidiu420, utilizator
Da, dacă nu au început executarea înainte. Cererea de executare întrerupe prescripția. Însă ratele scadente cu mai bine de 3 ani înainte de data executării silite, nu mai pot fi recuperate prin executare silită. important este să faceți contestație în termenul legal de 15 zile.

Alte discuții în legătură

Contestare executare silita Laur_entiu Laur_entiu Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a ... (vezi toată discuția)
Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa mihaela_2289 mihaela_2289 Buna ziua. Prietenul meu are o problema destul de mare acum, i-a venit ordin de executare silita pt neplata datoriei catre o banca. El a incheiat contractul cu ... (vezi toată discuția)