avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare silita

Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a fost demarata procedura de executare silita. Mai exact am primit un document numit "Instiintare priviind masura popririi", o adresa formulata catre o alta banca la care eu am un credit (pe care il achit) in care se specifica faptul ca datoria este in valoare de 5300 Ron si cheltuieli de executare in valoare de 2100 Ron (cred ca e prea mult pentru valoarea creantei) si un certificat de grefa de la Judecatoria sector 4 care admite cererea de incuviintare a executarii silite si mai scrie ca este executorie de drept si fara cale de atac.
Mentionez ca ultima plata (am verificat) este facuta in martie 2010, nu am primit scrisori recomandate si nici nu stiam ca dosarul meu a fost trimis la Judecatoria sectorului 4. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Pot sa depun o contestatie la executare? Datoria nu este prescrisa?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laur_entiu , utilizator 17:18, 4 Decembrie 2013
Datoria se prescrie in termen de 3 ani de la data declararii scadentei anticipate si nu neaparat de la ultima dvs plata catre ei.

In plus, sumele pe care veti dori sa le achitati in contul creditului este posibil sa fie poprite si trimise catre executorul judecatoresc in contul popririi infiintare. Mergeti si discutati acest aspect cu banca la care aveti creditul ca ramaneti si cu acela neplatit si va complicati situatia.

Contestatie la executare puteti introduce in termen de 15 zile de la primirea instiintarii, contestand eventual si totalul sumei datorate.
Multumesc pentru raspuns. Am acces la datele bancii care a dispus trecerea la executare silita. In acest moment am 1340 zile de intarziere. Din cate stiu eu scadenta anticipata se declara la 120 zile de intarziere. Ceea ce inseamna ca oricum termenul de 3 ani este depasit. In plus eu am citit multe variante despre acest termen de prescriptie, unul ca se ia de la data ultimei plati, altul ca de la data ultimei rate restante (fiind vorba de un card de credit nu sunt rate egale), acum de la data declararii scadentei anticipate. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? are rost sa depun contestatie sau nu? am sanse sa opresc acest proces de executare silita?
Fara a vedea actele e greu de spus. Puteti solicita - odata cu contestatia la executare - si suspendarea executarii, insa cu conditia platii unei cautiuni.
Inca o data va multumesc mult pentru promptitudine. Prin acte va referiti la contractul de card/credit semnat ?
Pot sa formulez contestatia la executare pentru mai multe motive? Adica termenul de prescriere depasit si onorariu BEJ abuziv (2100 lei din 5300 datorie, 50% cand legea prevede maxim 10%) ?

Alte discuții în legătură

Ilegalitati in cadrul unei banci in bucuresti ovidiu420 ovidiu420 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei de catre firme de recuperare rogosz_radu rogosz_radu am avut un card de credit de la una din multele societati de creditare care activau in Romania acum cativa ani buni am folosit acest card pentru a cumpara trei ... (vezi toată discuția)
Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)