avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare silita

Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a fost demarata procedura de executare silita. Mai exact am primit un document numit "Instiintare priviind masura popririi", o adresa formulata catre o alta banca la care eu am un credit (pe care il achit) in care se specifica faptul ca datoria este in valoare de 5300 Ron si cheltuieli de executare in valoare de 2100 Ron (cred ca e prea mult pentru valoarea creantei) si un certificat de grefa de la Judecatoria sector 4 care admite cererea de incuviintare a executarii silite si mai scrie ca este executorie de drept si fara cale de atac.
Mentionez ca ultima plata (am verificat) este facuta in martie 2010, nu am primit scrisori recomandate si nici nu stiam ca dosarul meu a fost trimis la Judecatoria sectorului 4. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Pot sa depun o contestatie la executare? Datoria nu este prescrisa?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laur_entiu , utilizator 17:18, 4 Decembrie 2013
Poti face pentru mai multe motive.
De la fiecare rata curgea un alt termen de prescriptie.
Invoca prescriptia la contestatia de executare
cere si suspendarea executarii.
Artrebui platita o cautine, dar solicita micsorarea ei(normal trebuie sa fie 10%)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
Rapard, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitati in cadrul unei banci in bucuresti ovidiu420 ovidiu420 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei de catre firme de recuperare rogosz_radu rogosz_radu am avut un card de credit de la una din multele societati de creditare care activau in Romania acum cativa ani buni am folosit acest card pentru a cumpara trei ... (vezi toată discuția)
Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)