Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a fost demarata procedura de executare silita. Mai exact am primit un document numit "Instiintare priviind masura popririi", o adresa formulata catre o alta banca la care eu am un credit (pe care il achit) in care se specifica faptul ca datoria este in valoare de 5300 Ron si cheltuieli de executare in valoare de 2100 Ron (cred ca e prea mult pentru valoarea creantei) si un certificat de grefa de la Judecatoria sector 4 care admite cererea de incuviintare a executarii silite si mai scrie ca este executorie de drept si fara cale de atac.
Mentionez ca ultima plata (am verificat) este facuta in martie 2010, nu am primit scrisori recomandate si nici nu stiam ca dosarul meu a fost trimis la Judecatoria sectorului 4. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Pot sa depun o contestatie la executare? Datoria nu este prescrisa?
Multumesc anticipat.
Poti face pentru mai multe motive.
De la fiecare rata curgea un alt termen de prescriptie.
Invoca prescriptia la contestatia de executare
cere si suspendarea executarii.
Artrebui platita o cautine, dar solicita micsorarea ei(normal trebuie sa fie 10%)