avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard plasat pe aleea de servitute a curtii comune a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard plasat pe aleea de servitute a curtii comune a primariei

Problema se prezinta in felul urmator :
Este vorba despre o curte comuna ce deserveste 2 locatari,terenul fiind aflat in proprietatea primariei. Eu ca de altfel si vecinul platim chirie pe terenul primariei de care ne folosim si suntem proprietari pe partea de casa a fiecaruia cat si pe terenul de sub ea (casa provine din nationalizare). Accesul la strada se face pe o poarta mica si una mare pt masini. Vecinul meu sta la strada , eu in spate . Recent vecinul meu a ridicat un gard prin care isi imprejmuieste un perimetru pentru sine. Cand a construit gardul a inclus in partea care a separat-o pentru el poarta mica de acces. Eu am ramas cu o alee de trecere din strada lata cat poarta mare de masini pe care abia am loc sa intru cu masina in spate pentru ca gardul construit de vecinul meu ingusteaza mult aleea in dreptul coltului de casa . Accesul pedestru il fac tot pe poarta mare poarta curtii fiind cum am mai spus luata de el .

Ce pot sa fac pentru a-l obliga sa dea jos acest gard pe care il consider ridicat ilegal si ma intreb daca ar fi putut sa ridice gardul pe un teren care nici nu ii apartine macar.

P.S. se poate ca vecinul sa fi cumparat bucata pe care ingradit-o ?...mi se pare absurd fiind o curte comuna.... dar stiti cum sunt si astia la primarie ...

Am incercat si o schita .... avand in vedere ca nu vad de unde as putea atasa un fisier sau o poza mesajului...
Astept un raspuns , si pot veni cu mai multe detalii lamaurii care pot ajuta la subiect.
| ______________ |___________ -----gard------------------------------|
| | | || poarta
| casa mea | casa | teren primarie (?) | curte
| | vecin | |
___ | _______________ | __________ |_________________________|

Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:13, 21 Iulie 2010
Gardul nu putea fi edificat decat cu autorizatie de constructie si cu acordul proprietarului, in speta cu acordul primariei.
Solutia este sa va adresati primariei cu o sesizare si in functie de raspunsul acesteia veti face urmatorii pasi.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitutea de trecere NeamtuAurel NeamtuAurel Doresc sa actionez in judecata vecinii pentru servitutea de trecere,insa cum pot sa fac ca in aceasta judecata instanta sa aiba si o alta varianta in cazul ... (vezi toată discuția)
Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)
Alee acces costinnet costinnet Buna ziua! Ca sa ajung acasa, folosesc o alee de acces care ma deserveste pe mine si inca 2 proprietari, toti locuind la capatul acestei alei. In stanga si ... (vezi toată discuția)