Am si eu o intrebare: Daca un apartament este pus gaj(ipotecat) la o banca pentru o firma care a obtinut o linie de credit iar unicul proprietar care nu are legatura cu firma a murit, banca il poate scoate la licitatie?
Va rog sa-mi spuneti daca ar fi o solutie de a scoate acest imobil de sub ipoteca in conditiile in care administratorul are data o declaratie notariala prin ca se obliga sub sanctiunile legii penale ca pana la data de 31.12.2009 va radia ipoteca. Declaratia a fost data presupusilor mostenitori.
Ipoteca nu va fi radiata in baza unei simple declaratii ci doar dupa achitarea integrala a sumei garantate cu ipoteca in cauza.
Chiar daca proprietarul nu mai e, bunul ipotecat poate fi urmarit in mana oricui s-ar afla. O posibilitate ar fi purga.
Doar declaratia creditorului ipotecar ar putea servi la radierea ipotecii. Sau plata creditului astfel garantat. Declaratia debitorului (sub sanctiunea legii penale - care lege, care text, care articol ar sanctiona nerespectarea unei astfel de declaratii?) nu serveste la nimic.
Mostenitorii au primit in patrimoniu exact ceea ce a lasat defunctul la moartea lui: un imobil ipotecat.
In declaratia notariala nu specifica niciun articol din codul penal. Sa inteleg ca aceea declaratie e apa de ploaie? Nu se poate da firma in judecata ca nu a achitat creanta fata de banca?
Veti putea da firma in judecata abia dupa ce banca va executa ipoteca. Din acel moment se naste dreptul dumneavoastra de a va indrepta impotriva debitorului.