avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de ipoteca

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: Daca un apartament este pus gaj(ipotecat) la o banca pentru o firma care a obtinut o linie de credit iar unicul proprietar care nu are legatura cu firma a murit, banca il poate scoate la licitatie?
Va rog sa-mi spuneti daca ar fi o solutie de a scoate acest imobil de sub ipoteca in conditiile in care administratorul are data o declaratie notariala prin ca se obliga sub sanctiunile legii penale ca pana la data de 31.12.2009 va radia ipoteca. Declaratia a fost data presupusilor mostenitori.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:06, 21 Iulie 2010
Stiu eu? Poate ca da, poate doar praful de pe toba. :))

Aveti posibilitatea de a cere deschiderea procedurii de faliment daca firma nu va achita suma pe care o va datora mostenitorilor. Iar in cadrul procedurii veti putea cere atragerea raspunderii personale a celor care, prin faptele prevazute de legea falimentului, au contribuit la falimentul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un bun deja ipotecat ? mihai2454 mihai2454 Detin un bun achizitionat prin credit ipotecar. Daca un tert obtine un titlu executoriu pentru averea mea personala , poate sa execute acel bun care este deja ... (vezi toată discuția)
Daune-interese pentru neradierea de catre banci a unei ipoteci mobiliare conform articolului 2.419 din codul civil AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER ART. 2.419 Obligatia de radiere In cel mult 10 zile de la data la care obligatia garantata a fost platita, creditorul ipotecar este obligat sa ceara ... (vezi toată discuția)