avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare de la minor 17 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare de la minor 17 ani

Vreau sa cumpar de la un minor de 17 ani o casa in constructei, construita pe un teren concesionat. Parintii copilului traiesc amandoi si nu sunt divortati.
Pot cumpara de la acest copil inainte sa faca 18 ani?
Daca parintii sunt in viata trebuie sa merg la Autoritatea tutelara? sau semneaza parintii ca si reprezentanti legali ai copilului?
Cum se procedeaza?
Mentionez ca defapt casa am inceput eu constructia si la momentul acela stiam ca tatal este concesionarul terenului acum am descoperit ca defapt este copilul de 17 ani.
Cum pot trece acum casa pe numele meu fara sa am probleme si fara sa fac multe "valuri".
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:02, 22 Iulie 2010
buna ziua.
cel mai indicat este sa studiati actele de concesiune cu atentie.
daca aceasta casa este a minorului obligatoriu este nevoie de acordul A.T.
Multumesc.
Acum se definitiveaza actele casei pe numele minorului. apoi doream vanzarea lui catre mine.
Incurcatura ce sa zic.
lord_lesy a scris:
Mentionez ca defapt casa am inceput eu constructia si la momentul acela stiam ca tatal este concesionarul terenului acum am descoperit ca defapt este copilul de 17 ani.

Cum ati obtinut autorizatia de construire? Trebuia sa depuneti inclusiv actele de proprietate pe teren si acordul proprietarului ca sa puteti construi...
Nu cred ca am spus ca si am asa ceva....
Autorizatia este in curs - pe numele minorului. Casa este abia inceputa, ea practic este facuta cu banii mei.
Un teren concesionat nu se poate vinde ci doar constructia... cum trebuie sa ne mutam super repede am mers in paralel si cu constructia si cu actele.
Acum parintii respectivului se ocupa de autorizatii/ amenzi etc... eu vreau doar sa stiu cum ma afecteaza faptul ca proprietarul are 17 ani. Mentionez ca suntem rude si de aceea nu am intrat in multe amanunte legate de acte. AM mers pe incredere deh.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters96141, utilizator
...ca toate lucrurile din tara romaneasca nimic nu e ceea ce pare...practic dvs ati construit din sursele dumneavoastra casa insa cu toate actele si autorizatiile pe numele minorului...sfatul meu este sa cititi contractul de concesiune pt ca s-ar putea ca acesta sa prevada imposibilitatea instrainarii bunului pt o perioada determinata...daca nu se prevede nici o interdictie se intabuleaza casa pe numele minorului la finalizarea acesteia ,obtineti de la primarie acceptul de principiu pt schimbarea concesionarului ,incheiati vanzarea cu acordul autoritatii tutelare pt copil,intabulati vanzarea pe numele devs,incheiati un nou contract de concesiune cu primaria intabulati concesiune pe numele dvs in cf...succes...

Alte discuții în legătură

Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar pamantul cu tot cu casa f_dumi f_dumi as vrea sa cumpar un teren cu tot cu casa.acest teren este concesionat pe 49 de ani. ce impica acest lucru? voi fi propietar pe acest teren cu tot cu ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune alypop_81 alypop_81 In 2003 am cumparat un pamant cu concesiune pe 25 de ani unde am construit o casa impreuna cu fostul meu sot.Pe casa nu am nici un act doar autorizatia de ... (vezi toată discuția)