avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dragoste de mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dragoste de mama

datorita relatiilor tensionate dintre mine si mama as dori sa stiu daca un parinte isi poate dezmosteni fiica din toate drepturile. care este procedura, si cum ma pot apara. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandra_moise , utilizator 15:10, 22 Iulie 2010
Mostenirea poate fi luata in discutie doar dupa decesul unei persoane...
IN timpul vietii se poate ca mama dvs. sa intocmeasca doar un testament in favoarea altcuiva, sau sa faca contract de vanzare .
Dupa decesul mamei ati putea ataca acel testament, sau /si contractul de vanzare cumparare (dar numai in cazul in care considerati ca pretul vanzari nu a fost achitat. Cel care a cumparat trebuie sa aiba dovada platii)

Mai poate face contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o alta persoana, care dupa decesul intretinutului ramane cu averea mentionata in acel contract.
Acest fel de contract nu mai poate fi atacat de dvs. El se reziliaza doar de catre persoanele care l-au incheiat.
Sa inteleg ca in cazul in care o mama nu vrea sa lase nimic in urma copilului ei se poate in mod legal realiza dorinta ei? Copilul nu are nici un mod de a se apara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in cazul adoptiei cu drepturi depline doctorull doctorull mamei ia fost eliberat certificat de nastere pe numele parintilor adoptivi aceestia avand un copil natural cu dizabilitati........care a decedat. De la ... (vezi toată discuția)
Act intre frati in vederea despagubirii partii mostenite DanaX11 DanaX11 Buna ziua, Imi cer scuze daca nu e locul potrivit unde sa intreb acest lucru, insa am nevoie rapida de o lamurire. Situatia este urmatoarea: In urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)