Am in derulare un contract de credit cu o "faimoasa" banca austriaca cu filiala in Romania, contract care prevede (inca) un comision de risc ce il platesc luna de luna. Am solicitat printr-o notificare adresata bancii ca acest comision sa-mi fie eliminat din contract in virtutea prevederilor OUG nr.50/2010, insa societatea bancara a invocat faptul ca nu poate sa dea curs acestei doleante deoarece, la momentul semnarii conventiei de creditare, am acceptat acest lucru, dovedit prin faptul ca am semnat documentul si astfel mi-am insusit toate prevederile contractuale.
Ce parere aveti ?
mi-e cam greu sa credd ca au spus ca nu vor elimina acel comision de risc .intr-adevar in prima parte a raspunsului au scris ceea ce ati afirmat dvs insa in cea de-a doua parte a adresei de raspuns cred ca v-au comunicat ca se analizeaza dispozitiile oug 56/2010 si va vor comunica hatararea pe care o vor lua.
eu zic ca dansii inca mai trag de timp pana se implinesc cele 90 de zile puse la dispozitie de legiuitor ca sa mai incaseze niste bani.
in cazul in care nu vor renunta la acel comision de risc vom fi nevoiti sa sesizam protectia consumatorului si sa ne adresam instantei de judecata pentru ca in virtutea legii 193/2000 acea clauza privid comisionul de risc e o clauza impusa iar clauzele impuse sunt ilegale .
succes