avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Stomatologie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Stomatologie

Buna, prolema mea este urmatoarea: detin un cabinet de stomatologie si doresc sa inchiriez o tura. Dar nu stiu cum! Care este solutia legala cea mai buna pentru acest lucru? Ce fel de contract trebuie? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 10:45, 22 August 2007
Fii mai explicit...ce vrei sa inchiriezi...spatiul cabinetului cu aparatura aferenta ?
In mod normal un contract de inchiriere...cu clauze in care sa stipulezi clar conditiile de inchiriere... locul ... modul de folosinta a acestuia...plus clauze referitoare la dotarile cabinetului si obligatiile chiriasului referitor la acestea
Pai, nu stiu cum e mai bine! Cabinetul e complet dotat, iar spatiul este inchiriat, dar am voie sa-l subinchiriez. Pot sa inchiriez doar spatiul sau doar aparatura? Iar persoana care-l inchiriaza trebuie, obligatoriu, sa-si faca firma? Cum sa fac?
Si aparatura o poti inchiria separat.... tot prin contract de inchiriere
Daca in spatiu esti in chirie trebuie sa ai acordul proprietarului pt subinchiriere....
Medicul stomatolog care subainchireaza de la tine , poate avea firma sau ca persoana fizica... nu conteaza


Deci pot sa dau chitanta pt valoarea chiriei unei persoane fizice? Dar medicul care inchiriaza, fiind persoana fizica, poate sa fie platit pentru serviciile sale de catre pacienti?
In ceea ce priveste modalitatea de plata...sfaturi mai bune iti poate oferi un contabil.....dupa parerea mea e posibil in ambele situatii....Eu ti-am explicat chestii juridice.... contabilitatea nu e tocmai punctul meu forte...Sorry:(

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu ioanaep ioanaep Buna ziua, se poate inchiria un spatiu de la o persoana fizica , iar persoana juridica care inchiriaza spatiul, la randul ei sa il inchirieze mai departe la ... (vezi toată discuția)
Auto inchiriat folosit de alt cabinet cactusul cactusul Un cabinet medical stomatologic are un autoturism inchiriat de la o societate comerciala cu contract de inchiriere. In acelasi spatiu functioneaza doua ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)