avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodat cu drept de subinchiriere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodat cu drept de subinchiriere?

buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice?
daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? bineinteles cu acordul expres al partilor (mentionat in contractul de comodat). multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nikoletta001 , utilizator 10:34, 25 Octombrie 2011
da, de doua ori da.
Da , comodantul (proprietarul care remite bunul spre folosinta) si comodatarul (cel care poseda si foloseste bunul cu titlu gratuit ) pot fi persoane juridice .
Totusi , dreptul de inchiriere , intrucat contractul este intuintu personae , trebuie expres prevazut printr-o clauza contractuala.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am citeva intrebari suplimentare sau complementare subiectului de mai sus:

- Este legal un contract de comodat intre un 2 perosane fizice proprietari ai unui imobil si o firma ai carei asociati sunt aceleasi persoane fizice, urmand ca firma sa inchirieze apartamentul unei alte persoane juridice?
- Daca da, in contractul de inchiriere ce trebuie trecut la descrierea partilor?
Asa ceva suna corect:
..".xx..in calitate de locator, care detine imobilul prin contractul de comodat nr.....":"> ????
Multumesc anticipat pentru lamuriri !

N.B. - Eu am inteles ca nu se poate SUBinchiria un bun dat prin comodat pentru ca un contract de comodat nefiind un contract de inchiriere este vorba decat de inchiriere nu de Subinchiriere.... Ce parere aveti?
Buna ziua,

nu este nicio problema daca cele doua persoane fizice dau in comodat propriei lor societati un bun pentru ca apoi societatea sa il subinchirieze; ar fi bine ca acel contract de comodat sa prevada expres posibilittea comodtarului de a subinchiria bunul respectiv.

av. Boncu
Nu este niciun impediment. Doar ca cel de-al doilea contract va fi unul de inchiriere (fie vorba intre noi, subinchirierea este tot o inchirierea, doar ca aceasta denumire iti ofera indiciul ca locatorul nu este si proprietar al imobilului).
Deci, pentru ca cineva sa inchirieze un bun, este suficient sa aiba dreptul de folosinta al acelui bun, indiferent daca acest drept este obtinut printr-un contract de comodat, de locatiune/inchiriere ori este un atribut al dreptului de proprietate.

Alte discuții în legătură

Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Venit din inchiriere bgv bgv Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)