avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VENIT DIN INCHIRIERE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VENIT DIN INCHIRIERE

Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul respectiv unui alt SRL ?
Vi se pare rentabil sa inchiriezi in acest mod un imobil tinand cont ca iimobilul este al asociatului unic al SRL-ului care este microintreprindere ?
Cel mai recent răspuns: bgv , utilizator 09:39, 15 Ianuarie 2009
A avea un drept de folosinta din contract de comodat nu va da dreptul de a inchiria (subinchiria).
Faptul ca asociatul detine un imobil in proprietate pe care il poate inchiria nu are legatura cu societatea. Veti plati impozit pe venitul obtinut din inchiriere ca persoana fizica.
Probabil ca vreti sa aveti cheltuieli pe firma?!Trebuie sa vedeti diferenta dintre impozitul platit ca persoana fizica si impozitul pentru microintreprindere atunci cand chiria apare la cheltuieli.Merita daca exista diferenta.
Buna ziua,

daca in contractul de comodat se prevede ca puteti sa subinchiriati, o puteti face.
Daca nu se prevede, faceti un act aditional la acel contract, prevedeti acest lucru si apoi il puteti linistit subinchiria.
Dpdv al firmei, este foarte rentabil - ia un bun gratis si apoi il inchiriaza si scoate profit.

av.Boncu
Va multumresc pentru raspuns ? Profit de bunavointa dvs si va rog sa-mi tranmsiteti daca firma are ca si obiect secundar 6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate poate subinchiria daca nu care este codul CAEN care-i a acest drept. Se poate sa-mi transmiteti si un model de contract de comodat adecvat ? Sunt obligat sa iau o data certa sau sa autentifc contractul de comodat ? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
bgv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)