avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile persoanelor cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile persoanelor cu handicap accentuat

Legea nr.448/2006 art.10 spune : Persoanele cu handicap beneficiază de asistenţă medicală gratuită, inclusiv de medicamente gratuite, atât pentru tratamentul ambulatoriu, cât şi pe timpul spitalizării, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în condiţiile stabilite prin contractul cadru.:P
c). un bilet de tratament balnear .....:P

Boli :
1. varicoasă, necesar tratament circulaţie venoasă cu DETRALEX ( compensat 100%), tratament ciculaţie periferică cu VESEL DUE ( compensat 100% ) sau Pentoxifilin retard 400 ( cu cota parte ), Lista B.
2. osteoporoză , necesar tratament cu Fosamax (compensat cu cotă parte ), + calciu + D2 ( necompensat ), Lista B.
3.HBP (urologie) necesar tratament, Omnic ( compensat cu cotă parte ) + Avodart ( compensat cu cotă parte ) Lista B. Este al 4-lea medicament pe lista B şi nu se mai poate elibera reţetă compensată.
4. altele: boli de inimă, ciculaţie cerebrală, ochi, nu le mai punem în discuţie deoarece nu mai pot fi cuprinse pe lista.:stunned:

Deci încet, încet la toate medicamentele sa inpus cotaparte, nemaiavând calificativul de gratuit, sau au fost eliminate din lista de compensate.:D
Daca ai prescris tratament fizioterapic trabuie să plăteşti procedurile chiar dacă prezinti Certificatul de grad, care îţi dă dreptul.X-(
Dacă este nevoie de trimitere la medic specialist nu se poate, şi degeaba te duci că te trimite înapoi la medicul de familie. X-(Trimiterile sunt restricţionate ca număr.
Dacă vrei să te duci în staţiune balneară pe diagnostic, nu se poate din diverse motive:
1. sunt prea putine locuri,
2. nu poţi merge 2 ani la rând ( normal pentru eficienţă trebuie continuat la 6 luni)
3. trebuie să îndeplinesti un venit minim, că din cel mediu nu mai poţi de fericire.
4. etc. nu le mai enumăr

Dacă vrei să treci strada, bordurile nu sunt executate după standardele corecte, sunt prea înalte, făcute pentru soferii care urcă maşinile pe trotuar.X-(
Dacă vrei să intri într-o instituţie, societate, rampele sunt nepracticabile ( pantă mare, făcute cu gresie alunecoasă, fără balustrade )X-(

Scutirea de la impozitul pe pensie a fost ridicat,X-(
Urmează impozitarea indemnizaţiei,:">
Cred că urmează reducerea pensiei cu 15%:">
In unităţile care coordonează activitatea privind persoanele cu handicap nu sunt cooptate şi persoane cu handicap cu posibilităţi pentru desfăsurare activitate de birou. Acolo este parada modei, corpurilor frumoase, batae de joc.;)
Pentru pensionari s-au eliminat biletele de tren,=D>
Nu trebuie de neglijat ªPAGA, ce trebuie să o dai, deoarece eşti acuzat că ai totul pe gratis,;)
Dacă ai dat şpagă, parcă legea devine flexibilă.;):sorry:
Etc, etc, etc.

Această lege mai este valabilă ???? X-( sau nu ştiu eu.X-(

Alte discuții în legătură

Drepturi someri rusu radu rusu radu pot beneficia de un bilet gratuit intr-o statiune de tratament? mentionez ca sunt somer si am o boala cronica. ma intereseaza daca casa de asigurari imi poate ... (vezi toată discuția)
O persoana cu handicap usor poate beneficia de bilet gratuit de tratament? elena_1234 elena_1234 Buna seara, O persoana cu handicap usor poate beneficia de bilet gratuit de tratament? Doamna de la casa de pensii spune ca nu, sa plateasca jumatate de ... (vezi toată discuția)
persoana cu handicap accentuat paulabejan1958@yahoo.com paulabejan1958@yahoo.com BENEFICIEZ DE GRATUITATE LA SERVICIILE STOMATOLOGICE?DACA DA,LA CE CABINETE MA POT ADRESA?MENTIONEZ CA LOCUIESC IN ORASUL SLOBOZIA-IALOMITA. (vezi toată discuția)