avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna santem 4 fete,eu nu am fost prezenta la ultimul inventar iar acesta este semnat cu sem falsa in numele meu.Eu si colega mea cu care lucrez pe tura am fost obligate sa semnam angajament de plata ca dam bani intro saptamana,in momentu in care am zis ca nu semnam pana nu consultam un avocat am fost date afara de la munca sau mai bine zis ni sa interzis sa mai intram in magazin,asta fiind in data de 16si ni sa spus sa venim in data de 19 la inventar,am cerut sal facem atunci dar nu a vrut si bine inteles inventarul a iesit cu minus de 1600 rol.Mai vreau sa mentionez ca celelalte colege au semnat angajament de plata si lucreaza in continuare.Mai santin aceasta situatie inca 7magazine toate cu minus, mai mentionez ca au disparut inventare pe care leam facut cu revizorul firmei si care nu se mai gasesc.Va rog sa ne spuneti ce se paote intampla
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 13:16, 23 Iulie 2010
Seful dvs va poate face plangere penala .
Eu cred ca valoarea exprimata a banilor ati dorit sa fie RON , ptr ca la o suma in ROL , valoarea nu depasea astfel 10500 lei vechi . Dar sigur este vorba de un total de peste 100 milioane lei vechi care lipsesc in gestiune .
Trebuie sa restituiti acei bani , si ar fi bine sa mergeti pe intelegere amiabila ca sa nu intervina si politia .in acest caz , va trebui sa va angajati un avocat.
Oricum , patronul magazinului va trebui sa dovedeasca cine este vinovat de lipsa constatata , care dintre vanzatoare . Din cate ati spus , doua au semnat deja angajamentul de plata .
au semnat angajamentul de plata dar una dintre fete are de platit peste 10000rol singura de fiecare data toate fetele au fost date afara doar ea a ramas la lucru, din iunie anul trecut are tot minus si tot lucreaza iar restul fetelor au fost date la politie pt delapidare cum vi se pare ca o persoana cu atata minus sa mai lucreze
In contractul dvs, de munca sau prin act aditional trebuia sa se mentioneze ca aveti obligatia de gestiune cu tot ce decurge legal din acest lucru.
Patronul dvs trebuie sa faca dovada ca dvs. sunteti vinovate de lipsa in gestiune. Legea penala se aplica doar celor vinovati iar dupa ce ati relatat, faptul ca exista o lipsa in gestiune in continuare fara prezenta dvs, deducem ca altcineva este faptuitorul. Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputatie minus inventar sorina218 sorina218 Lucrez la un magazin de lenjerie din ianuarie 2011.Magazinul are trei posturi:un gestionar si doua vanzatoare. Initial am fost angajata ca vanzatoare, apoi, ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)