avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala privare de libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala privare de libertate

Vreau sa depun o plangere penala pentru privare de libertate. Fapta s-a intamplat recent deja am facut plangere la politie dar nu am vazut nici un rezultat. Am destule dovezi, intrebarea mea este unde si cum pot face o plangere pentru a se lua masuri in conformitate ? La parchetul de pe langa judecatorie, sau de pe langa tribunal ?
Si ce fel de plangere? Sa scrie pe ea plangere penala sau plangere prealabila pentru punerea in miscare a actiunii penale. Am gasit niste modele pe internet dar nici una nu e pentru fapta care o reclam eu si vroiam sa fiu sigura. Va rog sa imi spuneti exact cum e cel mai bine sa procedez. Va multumesc anticipat!
In functie de incadrarea de la art 189 cod penal se stabileste competenta . Ptr alin 1 si 2 , competent este parchetul de pe langa judecatorie , iar ptr alin 3,4 si 5 , competent este parchetul de pe langa tribunal .
Deja ati facut plangere , deci , nu este cazul sa mai faceti alta .
Faptul ca inca nu ati vazut rezultate , nu inseamna ca nu se cerceteaza .
Doar ca ganditi-va ca organele judiciare au de deservit si alte persoane si alte cauze , nu doar cazul dvs . Totul se planifica .
Oricum veti fi citata ptr a lamuri aspecte si vi se va aduce la cunostinta rezultatul .
Plangerea penala este una si plangerea prealabila este altceva .
Depinde de incadrarea faptei, ca sa precizam competenta.
Pentru lipsirea de libertate in mod ilegal, in functie de incadrarea juridica (forma simpla sau agravanta) se depune la politia sau/si( pentru mai multa siguranta) Parchetul competent de pe langa Judecatorie sau Tribunal, Este plangere penala, explicati in fapt ce s-a intamplat, pe baza de probe si intemeiati in drept daca se poate. Dati numar de inregistrare sau o depuneti scrisoare cu confirmare de primire.
Pai si de unde stiu cine este competent ? Judecatoria sau tribunalul ?
Si ce fel de plangere trebuie sa fac Prealabila sau penala ? Vreau ca parchetul sa grabeasca pana nu e prea tarziu si sa stranga dovezile...
Repet , ati afirmat ca ati facut deja plangerea la politie . Ati facut plangere PENALA .
Acestia , in functie de elementele constitutive ce reies din plangerea dvs , vor sesiza parchetul competent .
Nu are rost sa mai faceti dvs inca o plangere ptr aceeasi fapta la parchet , intrucat dosarul se inregistreaza la parchet cu nr unic .
Nu cred ca are relevanta cine este competent .
Procurorul de caz competent oricum va delega organele judiciare ale politiei ptr efectuarea cercetarilor legale .
Ca o parere personala pe care o sa o repet , nu sunteti singura care face plangeri iar volumul dosarelor , depaseste cu mult resursele umane ale unitatilor competente din pacate , drept ptr care nu trebuie sa va mire ca dureaza putin mai mult . Dvs veti fi citata doar cand va fi nevoie de prezenta dvs .
As avea si eu 2 intrebari! Chemarea in judecata pentru hartuire sexuala se face la Tribunal sau Judecatorie? Dar pentru violarea corespondentei electronice? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei ContSters204223 ContSters204223 Pentru violarea corespondentei ma pot adresa direct instantei de judecata sau trebuie sa trec mai intai pe la politie / procuror...Ce trebuie sa fac? Cum pot ... (vezi toată discuția)
Adresa de e-mail sparta, conturi pe hi5, facebook, etc. mistermoney18 mistermoney18 In urma cu 2 ani am cunoscut pe net o fata cu care am avut o relatie, la distanta, aproape un an, dupa care nu ne-am mai inteles si am hotarat ca ar fi mai ... (vezi toată discuția)
Pot să dau în judecată pe cineva care mă șantajează cu poze intime? menționez că nu știu cine este hackerul Pika2000 Pika2000 Sunt urmarita de o persoana care zice ca imi este vecin,mi-a spart toate chaturile wup si mess.Cum o pot opri? (vezi toată discuția)