avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea corespondentei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea corespondentei

Pentru violarea corespondentei ma pot adresa direct instantei de judecata sau trebuie sa trec mai intai pe la politie / procuror...Ce trebuie sa fac? Cum pot sa demarez o astfel de actiune ? Din familia mea pot aduce martori, daca va fi nevoie ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: marcop , utilizator 02:44, 2 Mai 2011
Corespondenta nu poate fi violata B-), este vorba despre infractiunea numita,,violarea secretului corespondentei" , art. 195 Cod penal.
Trebuie sa depuneti plangere penala la politie sau la parchet, in termen de 2 luni de la data la care ati aflat cine este faptuitorul, intrucat in cazul acestei infractiuni actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Nominalizati si martorii si faceti precizarea daca va contituiti parte civila, in cazul in care considerati ca ati fost prejudiciat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters181996, utilizator
Formulati plangere la parchet,impotriva persoanei asupra careia aveti probe ca a savarsit infractiunea prevazuta de art 195 Codul penal
Sesizarea poate fi facuta atat la organul de cercetare penala al politiei sau la parchet. Sunt valabile ambele variante asa cum a precizat si dna.emma_woodhouse
depuneti plangere ,se vor face cercetari;da,puteti aduce
Daca ma prezint cu martorul la politie / parchet , care a vazut ce s-a intamplat dar nu dispun momentan si de alte dovezi , ce pot face ? Multumesc

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Plangere penala privare de libertate alexandra1989 alexandra1989 Vreau sa depun o plangere penala pentru privare de libertate. Fapta s-a intamplat recent deja am facut plangere la politie dar nu am vazut nici un rezultat. Am ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa lilicrin lilicrin As dori sa stiu daca cineva semneaza un act , o corespondenta in numele meu poate fi pedepsit prin lege? Daca raspunsul este afirmativ ma puteti ajuta va rog ... (vezi toată discuția)