Pentru violarea corespondentei ma pot adresa direct instantei de judecata sau trebuie sa trec mai intai pe la politie / procuror...Ce trebuie sa fac? Cum pot sa demarez o astfel de actiune ? Din familia mea pot aduce martori, daca va fi nevoie ? Multumesc !
Corespondenta nu poate fi violata B-), este vorba despre infractiunea numita,,violarea secretului corespondentei" , art. 195 Cod penal.
Trebuie sa depuneti plangere penala la politie sau la parchet, in termen de 2 luni de la data la care ati aflat cine este faptuitorul, intrucat in cazul acestei infractiuni actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Nominalizati si martorii si faceti precizarea daca va contituiti parte civila, in cazul in care considerati ca ati fost prejudiciat.
Sesizarea poate fi facuta atat la organul de cercetare penala al politiei sau la parchet. Sunt valabile ambele variante asa cum a precizat si dna.emma_woodhouse
Semnatura falsa
lilicrin
As dori sa stiu daca cineva semneaza un act , o corespondenta in numele meu poate fi pedepsit prin lege? Daca raspunsul este afirmativ ma puteti ajuta va rog ... (vezi toată discuția)