avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Semnatura falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Semnatura falsa

As dori sa stiu daca cineva semneaza un act , o corespondenta in numele meu poate fi pedepsit prin lege? Daca raspunsul este afirmativ ma puteti ajuta va rog cu niste legi sau referire la codul civil sau penal sau la constitutie ... de fapt am mai cautat si eu pe net dar nu prea ma descurc #-o. Situatia este urmatoarea domnul postas a semnat mai toate actele adresate mie care erau cu confirmare de primire si mi-a mai si deschis din plicuri. Va rog statuiti-ma si pe mine :((
Cel mai recent răspuns: lilicrin , utilizator 18:28, 13 Octombrie 2008
Nimeni nu este indreptatit a semna primirea de corespondentze , decat daca dvs ati dispus acest lucru .
Mai mult , daca acesta a si deschis scrisorile , fie cu intentie , fie din greseala , este sanctionat conform legii penale , savarsind infractiunea de violare a secretului corespondentei , putand fi angajata raspunderea penala in acest sens.

infractiunea de violarea secretului corespondentei consta in deschiderea fara drept a unei corespondente adresate altuia, ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf, sau prin alte mijloace de transmitere la distanta. Constituie aceeasi infractiune sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat la cunostinta de aceasta din greseala sau din intamplare

Astfel dvs puteti sesiza insitututiile de stat abilitate , printr o plangere penala prealabila , in speta organele politiei judiciare sau Parchetul.
Aceasta poate fi depusa in termen de 2 luni de la data la care dvs ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor .
Legiutorul a insituit aceasta posibilitate a aduce acest raport juridic de conflict in fatza insitutiilor de stat prin vointza persoanei vatamare , datorita pericolului social redus .
Dvs decideti , retineti , aceasta plangere poate fi retrasa pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar in apel sau recurs , aceasta retragere constituind cauza de inlaturare a raspunderii penale.

Lipsa acesteia constituie un impediment pt a se pune in miscare actiunea penala , aplicandu se art 10 din Codul de Procedura Penala .

Sfatul meu este sa apelati la un specialist pt redactarea acesteia in conformitate cu dispozitiile legale pt a nu fi respinsa .Sunteti indreptatita in totalitate a va fi reparat prejudiciul cauzat , puteti solicita daune morale , contituindu va parte civila in cadrul acestui proces .
Succes
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc mult pentru raspuns, dar din pacate momentan nu am banii necesari pentru a solicita sprijinul unui specialist
in redactarea plagerii tocmai de aceea incerc sa o formulez singura ai pana acum am gasit in sprijinul meu urmatoarele :
Art. 195. - Violarea secretului corespondentei
Art. 196 - Divulgarea secretului profesional
si articolul 28 din Constitutia Romaniei :Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale, capitolul 2,
oricat am cautat nu gasesc nimic care sa sublinieze faptul ca nu are voie sa imi foloseasca semnatura, adica sa semneze in numele meu. Mi-as dori un specialist dar din pacate am deja un proces pe rol si pana acum m-a costat aproximativ 40 mil in lei vechi impotriva primarului din comuna. Dar asta este alta poveste #-o , cu toate ca postasul este ruda buna cu primarul.
N-are relevantza ca postasul este ruda cu primarul , aceasta calitate a dansului nu l absolva de raspundere penala , trebuind sa se supuna rigorilor legii.
Va pot oferi cateva directii pt redactarea plangerii penale prealabile in conformitate cu legea :
descrierea faptei, indicarea autorului, aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor, precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si, atunci cand este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
Succes
multumesc mult =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua. Exista o lege care interzice divulgarea corespondentei purtate cu o alta persoana? In speta, o persoana doreste sa arate corespondenta purtata ... (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)