avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea corespondentei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea corespondentei

Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori lacatul de la cutia postala , dar tot degeaba. La un moment dat la avizierul asociatiei de proprietari au aparut afisate facturile mele de utilitati care aratau ca eram in urma cu plata pe o luna a utilitatilor de apa . L-am vazut pe presedintele asociatiei care numai el are acces la avizier si l-am intrebat cine a pus acele facturi acolo. A recunoscut ca el le-a postat acolo ca asa a vrut el, datorita faptului ca are ceva cu familia mea. Am fotografiat avizierul , erau si martori la discutia mea cu presedintele asociatiei, si am facut plangere penala pentru violarea corespondentei ( art.195,alin.1 COD PENAL). Dupa aproximativ 2 luni de zile de la depunerea plangerii penale am fost contactat de catre un agent sef de politie sa dau o declaratie in acest sens. Am dat declaratia si am asteptat verdictul. Dupa 6 luni de la depunerea plangerii penale am avut surpriza sa primesc raspunsul procuraturii referitor la plangerea mea penala. Presedintele asociatiei care a recunoscut si in fata organului de cercetare penala in speta agentul sef de politie ca el a postat intentionat corespondenta mea , fara acceptul meu a primit din partea procurorului NUP ( Neinceperea urmarii penale) motivand domnul procuror ca din plangerea mea penala lipseste elementul constitutiv al faptei. Pai cum sa lipseasca asa ceva cand am depus si dovezi, martori si inclusiv el a recunoscut in declaratia lui ca a pus intentionat corespondenta mea la avizier. E posibil asa ceva domnilor? Traim in tara lui PAPURA VODA unde infractorii isi fac de cap si politia nu le face nimic.
Buna ziua,
Faptul ca a pus o factura a dumneavoastra la avizier nu inseamna ca a si luat-o el din cutia de scrisori si a desfacut plicul (daca era in plic).
av. Gabriel Klein Kiritescu
daca sunteti in terment,faceti plangere impotriva solutiei,si motivatio bine.trebuie demonstrat ca el a luat plicurile,nu ca el le-a afisat.

desi,este primul suspect,are multe cai de scapare.trebuia sa spuneti ca lati vazut luand plicul din posta si desfacandul
Facturile de utilitati vin in plicuri sigilate si cu adresa destinatarului pe plic. Daca nu le-a furat el din cutia postala , sa admitem acest lucru, dar in momentul cand le-a gasit , nu avea voie sa le deschida pentru ca nu erau adresate lui si in alta ordine de idei nu avea voie sa le faca publice. Daca ne raportam la art.28 din Constitutia Romaniei ,,Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil ''. Si plus de asta in declaratia care el a dat-o in fata organului de cercetare penala , adica in fata agentului sef de politie a recunoscut ca el a postat intentionat la avizier facturile mele sa vada tot blocul ca eu nu mi-am platit o luna de zile utilitatile, prin aceasta ma si catalogau rau platnic si ca plateste el pentru mine. Deci fapta lui se incadreaza perfect la Art. 195 alin.1 Cod Penal si totusi a primit NUP. Ce altceva sa mai spun cand am incercat sa imi fac dreptate legal si am depus si dovezi si martori care au sustinul si descris conversatia mea cu presedintele si a scapat basma curata. E posibil asa ceva?
Nu conteaza ca nu l-am vazut ca el a luat plicurile din cutia postala. Atata timp cat el a recunoscut in declaratia lui pe care a dat-o la politie ca intentionat a postat facturile mele, ce alta dovada mai solida ii trebuia procurorului ca sa isi faca meseria. Plus ca facturile vin sigilate in plic pe adresa mea si nicidecum a lui. Sa fim seriosi totusi. Le este foarte usor organelor de cercetare penala si procurorilor sa dea NUP din motive numai de ei stiute si sa te indrume sa iti cauti dreptatea in civil , actionandu-l in judecata pe invinuit. De parca unii dintre noi au timp si bani sa petreaca prin tribunale cautandu-si dreptatea. Stiu ca presedintele a savarsit o fapta penala, a recunoscut-o in declaratia lui si totusi a primit NUP.
Cum am mai spus : TRAIM IN TARA LUI PAPURA VODA.
Doamna,dupa cum v-am spus,inca mai aveti cai de atac,nu se termina aici.

De altfel,din ce relatati,rreiese ca a postat acele facturi,nu ca a deesfacut plicul.
Spuneti-mi dumneavoastra,cum putem demonstra ca el a desfacut plicul?

Dca o persoana vinde o masina furata,cum putem demonstra ca el este hotul?

El poate sa zica ca a gasit facturile pe jos desfacute.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
andronache112, utilizator

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta - momentul consumarii infractiunii ionut082 ionut082 am deschis cutia postala a unui vecin pentru a ma uita de plicurile mele. am fost reclamat de vecin la politie ca i-am violat corespondenta in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei ContSters141851 ContSters141851 Buna!Va rog sa ma ajutati!Toate plicurile primite la cutia postala sunt deschise de anumiti vecini(stiu sigur cine).Facturile sunt lasate inapoi ... (vezi toată discuția)
Infractiune art.195 cod penal maxx2012 maxx2012 De mai bine de 6 luni de zile un presedintele asociatiei de proprietari de la mine din bloc imi tot poarta sambetele si nu stiu de ce. De cate ori o vede pe ... (vezi toată discuția)