avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violarea corespondentei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violarea corespondentei

Buna!Va rog sa ma ajutati!Toate plicurile primite la cutia postala sunt deschise de anumiti vecini(stiu sigur cine).Facturile sunt lasate inapoi iarcorespondenta de alta natura este sustrasa,lasand doar plicul sau bucati din plic.As face plangere la politie,dar,cum pot dovedi persoana care savarseste fapta?Nu am nici o indoiala ca ar fi altcineva in afara de cel pe care il banuiesc,avand dese conflicte cu aceasta persoana,verbale si fizice,martori sunt dar nu se baga de teama(persoana fiind traficant si consumator de droguri)de frica.Deci,cum pot actiona?
Cel mai recent răspuns: victor sorin , utilizator 20:08, 29 Decembrie 2012
Sfatul meu este să nu depuneţi plângere până când nu veţi fi sigur cine este făptuitorul, deoarece, dacă indicaţi în plângere o altă persoană , care nu a comis fapta , aceasta ar putea să vă facă plângere pentru denunţare calomnioasă. Încercaţi să puneţi pe cineva să supravegheze zona cutiilor poştale , pentru a avea măcar nişte martori. Ori, dacă doriţi doar să vă primiţi corespondenţa în bune condiţii, vorbiţi cu poştaşul să v-o aducă la uşă.
cutia postala e la usa,corespondenta este sustrasa din cutie,violata si introdusa inapoi.camera de luat vederi ar fi acceptata ca proba?
Depuneti plangere penala ,cei de la politie pot veni sa preleveze amprente,daca aveti si camera de luat vederi cu atat mai bine.
Obligatia dumneavoastra este de a va asigura cutia postala. Factorul postal nu are obligatia de a va "depune" corespondenta la usa sau in alte parti. Ca o solutie de moment, puteti lua legatura cu el sa va anunte daca v-a sosit ceva prin telefon. Dar daca este inlocuit de altcineva, nu este o solutie buna.
Asigurati-va cutia postala mai bine contra sustragerii corespondentei. Exista cutii postale cu cheie. Sau folositi serviciile puse de Posta Romana la dispozitia noastra gen Casuta Postala sau Post restant.
Poti face o cere la oficiul postal pe raza in care locuiesti si soliciti redirectionarea la post restant ...te costa un pic dar macar primesti ce te intereseaza . Discuta cu diriginta de la oficiul postal . Asa am procedat si eu si cu un pic de intelegere

Si o alta spetea in care am fost eu implicat si in care am avut certitudinea ca scrisorile sunt citite etc ... plingere la parchet ......politie.....instanta .... etc si ca lasat cu un mare NUP
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori sa stiu daca exista undeva stipulat dreptul ... Lumyna Lumyna Buna ziua! as dori sa stiu daca exista undeva stipulat dreptul destinatarului de a refuza o corespondenta nedorita? situatia este urmatoarea: am in familie un ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)