avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea corespondentei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea corespondentei

Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori lacatul de la cutia postala , dar tot degeaba. La un moment dat la avizierul asociatiei de proprietari au aparut afisate facturile mele de utilitati care aratau ca eram in urma cu plata pe o luna a utilitatilor de apa . L-am vazut pe presedintele asociatiei care numai el are acces la avizier si l-am intrebat cine a pus acele facturi acolo. A recunoscut ca el le-a postat acolo ca asa a vrut el, datorita faptului ca are ceva cu familia mea. Am fotografiat avizierul , erau si martori la discutia mea cu presedintele asociatiei, si am facut plangere penala pentru violarea corespondentei ( art.195,alin.1 COD PENAL). Dupa aproximativ 2 luni de zile de la depunerea plangerii penale am fost contactat de catre un agent sef de politie sa dau o declaratie in acest sens. Am dat declaratia si am asteptat verdictul. Dupa 6 luni de la depunerea plangerii penale am avut surpriza sa primesc raspunsul procuraturii referitor la plangerea mea penala. Presedintele asociatiei care a recunoscut si in fata organului de cercetare penala in speta agentul sef de politie ca el a postat intentionat corespondenta mea , fara acceptul meu a primit din partea procurorului NUP ( Neinceperea urmarii penale) motivand domnul procuror ca din plangerea mea penala lipseste elementul constitutiv al faptei. Pai cum sa lipseasca asa ceva cand am depus si dovezi, martori si inclusiv el a recunoscut in declaratia lui ca a pus intentionat corespondenta mea la avizier. E posibil asa ceva domnilor? Traim in tara lui PAPURA VODA unde infractorii isi fac de cap si politia nu le face nimic.
Pai daca presedintele a recunoscut ca el a pus mana pe documentele mele personale si intentionat le-a postat la avizierul asociatiei pentru ca locatarii sa vada ca eu am doua restante la utilitati, chipurile sa ma faca de ras. Cum doamne iarta-ma procurorul si implicit prim procurorul sa interpreteze legea cand este negru pe alb si am depus si dovezi si martori in acest sens. Nimeni nu s-a gandit ca art.28 din Constitutia Romaniei stipuleaza destul de clar pentru toata lumea ca corespondenta si dreptul la intimitate este inviolabil? Haideti sa fim seriosi oameni buni. Credeti ca am timp si nervi sa ma duc in civil sa ce? Traim in tara lui Papura Voda unde faptele penale infaptuite de catre o persoana , fapte dovedite cu dovezi si martori si implicit cu declaratia faptuitorului nu este luata in considerate. Sa fim seriosi.nNu pun accent pe faptul daca el sau altcineva mi-a furat corespondenta din cutia postala. Eu am accentuat faptul ca nu avea voie sa imi faca publica corespondenta fara acordul meu. Atunci cum interpretam art.195 cod penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta - momentul consumarii infractiunii ionut082 ionut082 am deschis cutia postala a unui vecin pentru a ma uita de plicurile mele. am fost reclamat de vecin la politie ca i-am violat corespondenta in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei ContSters141851 ContSters141851 Buna!Va rog sa ma ajutati!Toate plicurile primite la cutia postala sunt deschise de anumiti vecini(stiu sigur cine).Facturile sunt lasate inapoi ... (vezi toată discuția)
Infractiune art.195 cod penal maxx2012 maxx2012 De mai bine de 6 luni de zile un presedintele asociatiei de proprietari de la mine din bloc imi tot poarta sambetele si nu stiu de ce. De cate ori o vede pe ... (vezi toată discuția)