avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata

va rog cine ma poate ajuta. Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesca o actine pe O.G.5/2000? Este suficient daca se comercializeaza produse pentru se elibereaza facturi, care sunt semnate si stampilte de delegatul firmei care cumpara, iar plata urmeaza sa se faca la 30 zile,.fapt ce nu se mai intampla. Pot fi actionati pe somatie de plata pe O.G. 5/2000. am auzit ca multe instante le resping ca inadmisibile.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 12:16, 24 Iulie 2010
Pentru a putea fi promovata actiunea, creanta/creantele trebuie sa fie certe, lichide si exigibile. Facturile prebuie sa fie acceptate la plata prin semnatura si stampila.
Ar fi bine daca puteti obtine si o confirmare de sold.
Produsele si serviciile prestate in temeiul unui contract au o anumita garantie.
NU are relevanta faptul ca a semnat factura atata timp cat paratul nu contesta debitul ci calitatea poduselor/serviciilor care au fost ascunse si au fost descoperite in termenul de garantie dar inainte de a se face plata .
Intrucat in procedura somatiei nu poate fi folosita proba cu expertiza, instanta va respinge actiunea.
Toate actiunile pa care le-am avut pe OG 5 am reusit sa le resping pe aceasta aparare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
trifugabriel a scris:

Produsele si serviciile prestate in temeiul unui contract au o anumita garantie.
NU are relevanta faptul ca a semnat factura atata timp cat paratul nu contesta debitul ci calitatea poduselor/serviciilor care au fost ascunse si au fost descoperite in termenul de garantie dar inainte de a se face plata .
Intrucat in procedura somatiei nu poate fi folosita proba cu expertiza, instanta va respinge actiunea.
Toate actiunile pa care le-am avut pe OG 5 am reusit sa le resping pe aceasta aparare.

Intrebarea privea procedura pe OG 5.
In cazul existentei unui contract actiunea se introduce in baza Og 119.
Nu s-a pus problema de garantie.
Este evident ca orice indoiala pe care o poate ridica debitorul poate duce la respingerea actiunii dar, in acelasi timp, instanta poate admite actiunea.
Aveti dreptate,in cazul existentei unui contract actiunea se introduce pe baza OG 119/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Drept comun/somatie de plata/ordonanta de plata dacmoto dacmoto Buna ziua, Contractul este incheiat intre o societate comerciala si o persoana fizica. Persoana fizica se obliga sa presteze activitate( dirigentie de ... (vezi toată discuția)
Facturi neachitate guzmania guzmania Detin o societate care intermediaza si vinde produse diverse(teuri, masti, coliere etc.) si am livrat catre o alta societate din aceste produse pe baza de ... (vezi toată discuția)