avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Forma legala pentru firma de contabilitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Forma legala pentru firma de contabilitate

Buna ziua,

Doresc sa pornesc un proiect pentru o firma de contabilitate dar nu sunt expert contabil. Sunt licentiat la Facultatea FABBV in cadru ASE, am dobandit cunostinte in domeniu in 3 ani de munca intr-o societate in care eram responsabil de departamentul financiar-contabil. Problema este ca nu am autorizare CECCAR.

Ma puteti ajuta sa gasesc o forma juridica legala sau o forma de parteneriat cu un expert contabil?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 17:16, 24 Iulie 2010
Avand in vedere ca sunteti absolvent de ASE, raspunsul competent la intrebarea dvs. il gasiti pe site-ul CECCAR (= in OG 65/1994, ...)
In situatia in care nu sunteti membru CECCAR, puteti fi asociat intr-o firma de contabilitate cu participatii (ale dvs.) de pana la 49% diferenta fiind reprezentata de un expert contabil. Ati mai putea infiinta o firma (avand in vedere calitatea dvs. de economist ) care sa faca anumite operatiuni din sfera contabila dar care sa nu necesite calitatea de expert contabil... si care evident nu va fi autorizata de CECCAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma contabilitate ioanamartis ioanamartis as dori sa stiu cum se poate la ora actuala in Romania sa infiintez o firma de contabilitate, care sunt conditiile? nu sunt membru CECCAR, dar pot sa angajez ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 6920 AndreeaEnache AndreeaEnache Buna ziua, Am o nelamurire tinand cont ca am tot citit varii pareri Eu ca si economist , absolventa de studii superioare, avand si un curs de calificare pe ... (vezi toată discuția)
Examen c.e.c.c.a.r. getapop getapop Am absolvit in anul 1999 in cadrul ASE Bucuresti, Facultatea: Colegiul Universitar Economic, Specializarea: Prelucrarea electronica a informatiei economice ( ... (vezi toată discuția)