avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA preluare leasing cu datorii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA preluare leasing cu datorii

Buna dimineata!
Va rog mult daca ma poate ajuta cineva.
Vreau sa preiau pe firma un leasing financiar de la o alta firma ce a ajuns la finalul contractului, avand in momentul de fata cateva rate din urma facturate si neplatite. Este vorba de un camion. Practic eu voi plati firmei de leasing debitul inregistrat de firma care este momentan utilizator + rata reziduala si voi deveni proprietarul camionului. Va rog sa-mi spuneti cum pot deduce TVA-ul la suma pe care o platesc pentru acoperirea debitului celeilate firme? Mentionez ca firma de leasing nu vrea sa storneze facturile initiale si sa le emita pe noua firma, cea care urmeaza sa preia leasing-ul si sa achizitioneze bunul. Exista o posibilitate sa pot recupera TVA-ul?
De asemenea, exista posibilitatea ca firma de la care preiau leasingul, in baza unui contract de novatie sa-mi factureze acele rate si astfel sa pot deduce TVA-ul? Reprezinta aceasta operatiune o livrare de bunuri si cum utilizatorul nu este proprietar al masinii sa nu aiba aceasta posibilitate de a-mi factura aceste rate?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Adela Badescu , utilizator 15:17, 28 Iulie 2010
operatiunea nu este livrare de bunuri , respectiv nu se colecteaza tva
pct 7 norme , art 129 alin 3 lit a
Dacă în cursul derulării unui contract de leasing financiar intervine o cesiune între utilizatori cu acceptul locatorului/finanţatorului sau o cesiune a contractului de leasing financiar prin care se schimbă locatorul/finanţatorul, operaţiunea nu constituie livrare de bunuri, considerându-se că persoana care preia contractul de leasing continuă persoana cedentului.
Asadar nu exista o posibilitate sa deduc TVA-ul pe firma mea, cea care preia leasingul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune leasing Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O societate are in leasing un autoturism.Cedeaza leasingul unei alte firme si de la acesta incaseaza o suma de bani reprezentand o parte din contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)
Leasing Maryy86 Maryy86 AM SI EU O NELAMURIRE:DACA O FIRMA VREA SA-SI ACHIZITIONEZE O MASINA IN LEASING LUNA ACEASTA,FACTURILE SUNT CONSIDERATE CHELTUIELI SI LI SE VA DEDUCE TVA-UL? (vezi toată discuția)