avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO norma partiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO norma partiala

Buna ziua,

Revin cu vesnica intrebare referitoare la CO pentru angajat cu norma partiala. Inteleg, daca am un angajat cu norma de 2 ore/zi si 21 zile CO, atunci el va beneficia in cursul unui an de 21 zile - o zi fiind considerata a avea 2 ore de CO.

1. Daca un angajat lucreaza 2 ore/ sapt, atunci practic el va lipsi de la locul de munca 21 saptamani, fiind in CO?

2. Un angajat lucreaza 2 zile/ saptamana (luni si marti). Cum va beneficia de CO? Si cate zile de luni si marti va lipsi el de la locul de munca, fiind in CO?


Multumesc pt raspunsuri - ma incurca tare prevederea din CIM: Durata concediului anual de odihna este de 21 zile lucratoare, in raport cu durata muncii ( norma intreaga, fractiune de norma).

Cel mai recent răspuns: SHADOW14 , utilizator 11:55, 7 Mai 2012
Durata concediului anual de odihna este de 21 zile lucratoare, indiferent de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.
Freelis, multumesc. Referitor la situatia 2 prezentata mai sus - respectiv salariat care lucreaza doar 2 zile/ sapt, luni si marti- si cititind codul muncii, am inteles urmatoarele:
- norma de lucru este partiala
- programul de lucru este inegal.

Asadar, salariatul va beneficia evident de 21 de zile de CO, respectiv atunci cand va fi in CO, el va lipsi din birou 21 de zile de luni si marti.

Acum trebuie sa conving salariatul, care este contabil si intelegerea lui este ca lucreaza full-time 40% din saptamana, asadara CO trebuie sa fie 40% * 21 zile.

Si trebuie sa-mi conving si seful, care nu este roman si nu poate citi in romana.

Multumesc
Nu trebuie sa fie in CO 21 de zile de luni si marti, ci 21 de zile lucratoare de la data intrarii in concediu.
Nu are cum sa lipseasca 21 de zile de luni si marti ... zilele lucratoare se refera la zilele lucratoare dintr-o luna ...
El va lipsi numai in zilele de luni si marti cuprinse in perioada de CO de 21 de zile lucratoare.
De exemplu, luna august are 22 de zile lucratoare ... sa zicem ca salariatul va intra in CO pe data de 1 aug , atunci el va reveni la munca pe data de 31 aug.
Freelis, iti multumesc, insa raspunsul tau imi genereaza mai multe intrebari.

Inteleg ca nr de zile lucratoare ale CO se raporteaza la zilele lucratoare ale unei luni, ci nu la zilele lucratoare ale salariatului - care sunt cele de luni si marti.

1. Atunci presupund ca salariatul face cerere de CO pentru luna August, el va lipsi de la birou toata luna si eu il voi pnta pentru 21 zile CO, cand de fapt ar fi numai 10 zile cand el ar fi trebuit sa vina la lucru. Corect?
Mergand pe aceeasi logica, salariatul isi poate lua concediu de miercuri pana vineri - 3 zile, cand el oricum nu ar fi fost la munca?

2. Daca in cursul lunii Aug este o zi libera oficial, acea zi nu se va ponta ca fiind CO, corect? - salariatul astfel putandu-si extinde CO cu inca o zi aferenta zilei libere.

3. Ce vrea sa exprime acest 'Durata concediului anual de odihna este de 21 zile lucratoare, in raport cu durata muncii ( norma intreaga, fractiune de norma)'? Ma refer la 'in raport cu durata muncii'.


Multumesc anticipat pt raspunsuri...

Alte discuții în legătură

Calcul zile de concediu de odihna cris2279 cris2279 Buna ziua, Am un salariat care timp de 3 luni a avut contract cu timp partial: Ianuarie,Februarie,Iulie, August=8 ore/zi, 40 ore/saptamana Martie=20 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)