Gabriela Pintea a scris:
Eu nu inteleg de ce toata lumea face referire la Legea nr. 188/1999 sau la Legea nr. 330/2009 cand este vorba despre incompatibilitati. Va rog sa nu-mi raspundeti ca Legea nr. 330/2009 a modificat Legea nr. 161/2003, stiu asta.
Regimul incompatibilitatilor a fost si este reglementat prin Legea nr. 161/2003 (art. 94, art. 96). Puteti desfasura activitate independenta ca economist daca aceasta activitate nu este in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public si care sunt in fisa postului. Ce scrie in fisa postului dvs. si ce activitate independenta doriti sa desfasurati, numai dvs. stiti, eu chiar n-am cum sa stiu.
Sunt functionar public al fiscului si proaspat absolvent de stiinte juridice. Doresc ca in viitorul apropiat sa exercit profesia de executor judecatoresc independent sau in asociere. Intentia prezenta este de a-mi pastra functia publica cel putin pe perioada stagiului in domeniul executarilor judecatoresti. Activitatea actuala prevazuta in fisa postului nu este in legatura cu nici un aspect al practicarii profesiei de executor. Am parcurs legea 188/2000 privind executorii judecatoresti si nu am gasit nici un element privind incompatibilitati cu alte functii.
Intrebarea este daca pot desfasura o activitate de executor judecatoresc stagiar angajat cu contract individual la un birou de executor pastrandu-mi in paralel functia publica?