avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul cu acordul partilor

Tot ceea ce ar trebuii sa stim despre, divortul cu acordul partilor
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:42, 27 Iulie 2010
faceti act si o depuneti la jud impreuna,platiti taxa de 39 lei,nu treb sa aveti copii minori si mai putin de 1 an de la casatorie,pt mai multe detalii consultati-va cu av dvs
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Divortul prin acordul partilor poate avea loc doar in situatia in care sunt indeplinite cumulativ 2 conditii prevazute de lege:
-sa fi trecut minim un an de la data inchierii casatoriei si
- sa nu fi rezultat copii minori din aceasta casatorie.
Partile pot divorta prin simplul acord la primul termen de judecata fara sa fie nevoie de administrare de probatorii pentru dovedirea motivelor de divort.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
cel mai rapid mod de a divorta
Iulyan67 a scris:

Tot ceea ce ar trebuii sa stim despre, divortul cu acordul partilor


Aceasta varianta de desfacere a casatoriei , este , intr-adevar, cea mai rapida, insa presupune prezenta obligatorie a dumneavoastra, in vederea exprimarii acordului de vointa.
Asadar, daca partenerul dumneavoastra se va razgandi , in privinta divortului , pana la primul termen de judecata , conform art . 132 din Codul de procedura civila, actiunea introductiva de instanta poate fi modificata sau intregita, alegandu-se varianta culpei comune.

Hotararea de divort , pronuntata luandu-se act de vointa partilor, nu presupune administrarea de probatorii, ci sunt verificate, conform art . 617 din Codul de procedura civila , daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru aceasta modalitate de desfacere a casatoriei :
1- sa fi trecut cel putin un an de la incheiererea acesteia
2- sa nu existe copii minori .

Aceasta hotarare judecatoreasca este definitiva si irevocabila , de la data pronuntarii.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
faceti cerere la instanta prin care solicitati divort prin acord

Alte discuții în legătură

Diovort prin acord praporgescu praporgescu daca partile au formulat initial fiecare cate o cerere de divort, recalmantul a depus cererea de divort paratul a depus intampinare si reconventionala iar la ... (vezi toată discuția)
Divort crissalex1970 crissalex1970 Buna ziua .Numele meu este Cristina,locuiesc in Constanta.As dori sa stiu cat dureaza un divort ,,costurile lui etc.Mentionez ca nu exista copii minori ... (vezi toată discuția)
Divort horodni horodni In cazul in care ambii soti sunt de acord sa divorteze si exista un copil major ca rezultat al casatoriei, care este cea mai simpla modalitate de divort ? ... (vezi toată discuția)