avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua .Numele meu este Cristina,locuiesc in Constanta.As dori sa stiu cat dureaza un divort ,,costurile lui etc.Mentionez ca nu exista copii minori .
Multumesc .
cel putin 2 luni..
Daca mergeti singuri, adica nu angajati avocati, nu faceti partaj pe bunuri, in maxim 2 luni aveti sentinta si costurile sunt minime ceava taxe de timbru, pana in 50 lei.
Daca nu sunt alte complicatii , respectiv cererea este semnata de ambii soti, nu se invoca motive de culpa a vreunuia dintre ei, se prezinta ambii in instanta, nu se mai administra probe ( martori in principal), procesul dureaza 2 luni iar taxa de timbru este de 39 ron plus timbru judiciar de 0.60 ron.
Daca sunt indeplinite cele doua conditii cumativ prevazute de art.38 al.2 c.fam. respectiv sa fi trecut minim 1 an de la data incheiereii casatoriei si nu exista copii minori rezultati din casatorie, divortul se poate desface prin acordul partilor la primul termen de judecata, fara probarea motivelor de divort.
Hotararea pronuntata este definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul si atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare in ceea ce priveste numele.
Costurile sunt: taxa detimbru de 39.00 lei, timbru jud. de 0,30 lei si onorariul avocatului ( daca va angajati).

Daca s-a scurs un an de la incheierea casatoriei , puteti opta pentru cea mai rapida modalitate de desfacare a casatoriei , cea prin acord.(instanta de judecata, la primul termen ,ia act de acordul celor impricinati ).
Insa , cererea de chemare in judecata trebuie sa fie semnata si de sotul dumneavoastra.
In cazul in care acesta nu doreste sa va sustina in acest sens , puteti opta pentru varianta culpei comune.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort florinlacan florinlacan Buna ziua, as dori sa imi spuneti cat dureaza desfacerea unei casatorii in urma careia a rezultat un copil minor si care sunt costurile unui divort si daca e ... (vezi toată discuția)
Actiune divort cu minor 1 an tavy78 tavy78 Buna ziua, sunt Cristina ,30 ani , am un copil minor de 1 an,vreau sa divortez de sotul meu care in nenumarate randuri m-a agresat ,verbal ,fizic cat si ... (vezi toată discuția)
Divort mica-mihaela mica-mihaela Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)