Buna ziua, as dori sa imi spuneti cat dureaza desfacerea unei casatorii in urma careia a rezultat un copil minor si care sunt costurile unui divort si daca e nevoie de un avocat sau nu. V a multumesc
Aveti 4 posibilitati:
1- in instanta, unde va dura cateva luni
2-la Primarie, unde dureaza mult mai putin si sunt localitati unde se percepe o taxa, si alte localitati unde nu se percepe
3- la un notar unde se percepe onorariu
4- la un mediator, unde, contra unui onorariu destul de mic, rezolvati intr-o singura sedinta de mediere
1.Nu puteti divorta decat la instanta, pentru ca din casatoria dvs. a rezultat un copil minor.
2.Termenul de solutionare al unei actiuni de divort depinde de termenele pe care le acorda instanta, de pozitia procesuala a partilor, daca partile inteleg sa solicite desfacerea casatoriei prin acord sau nu, daca uzeaza sau nu nu de caile de atac etc.
3.Costurile unui divort constau in -taxa de timbru de 39.00 lei, timbru jud. 0,30 lei si onorariul avocat daca optati.
Este adevarat ca sentinta de divort o pronunta doar judecatoria dar Acordul de mediere incheiat la mediator rezolva toate problemele mai putin desfacerea efectiva a casatoriei, iar instanta tine cont de el.
Va recomand medierea si prezentarea ulterioara in instanta pentru redactarea sentintei de divort.
....contrar parerii de mai sus.
Divort
mica-mihaela
Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)