avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune divort cu minor 1 an
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune divort cu minor 1 an

Buna ziua, sunt Cristina ,30 ani , am un copil minor de 1 an,vreau sa divortez de sotul meu care in nenumarate randuri m-a agresat ,verbal ,fizic cat si psihic,m-a alungat din domiciliul conjugal .Sotul nu este de acord cu divortul din cauza platii pensiei alimentare.Cum trebuie procedat in astfel de situatie si care sunt costurile?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:57, 22 Septembrie 2012
Trebuie sa deschideti proces de divort.
Nu conteaza ca este sau nu de acord daca veti avea probate motivele de divort.
Costurile difera in functie de mai multe variante posibile.
Formulati actiune de divort pe calea carei solicitati:
-desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului dvs.,
-stabilirea domiciliului minorului la dvs.,
- exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti sau de catre dvs.( pentru varianta 2 trebuie sa aveti probe ),
-stabilirea pensiei de intretinere in favoarea minorului si obligarea paratuluila plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii si pana la implinirea varstei de majorat a copilului,
- reluarea numelui avut anterior casatoriei.
Solicitati cheltuieli de judecata care se compun din taxa de timbru, timbru jud. si onorariu de avocat ( daca optati).
Actiunea se timbreaza cu taxa de timbru de 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Nu are relevanta opozitia paratului cu privire la desfacerea casatoriei cata vreme dvs.-reclamanta veti proba temeinica motivelor actiunii promovate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
formulti actie de divort la judectoria de domiciliu in care solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului si stabilirea domiciliului copilului la dvs si exercitarea autoritatiiparintesti in comun ( nu e acelasi lucru cu dreptul de viziare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alina_ion_escu alina_ion_escu intampinarea este obligatorie intr-un proces de divort? si daca nu fac o intampinare ,ce se intampla? daca sunt in concediu medical si nu ma pot prezenta la ... (vezi toată discuția)
Divort mica-mihaela mica-mihaela Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ce sanse am? ana500 ana500 Buna ziua. Ma numesc Ana si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorita de 5 ani si jumatate si avem un baietel de 3 ani jumatate. De ceva vreme ... (vezi toată discuția)