avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare Disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare Disciplinara

Buna ziua,

Intampin urmatoarea problema ca angajat.
Sunt cercetat disciplinar din varii motive. Am depus demisia demisia cu preavizul necesar de 15 zile calendaristice si superiorul meu direct a semnato. Problema este ca la 2 ore sunt sunat de catre secretara si mi se comunica ca nu mi se accepta demisia pe perioada pe care sunt cercetat disciplinar. Tind sa prezicez ca nu am voie la locul de munca dar sunt platit ca si cand as fi prezent. Convocarea cu dansii deja am avut am participat am copie dupa declaratia semnata de catre mine si "judecatori" daca mi se permite o astfel de abordare si doresc sa stiu urmatprul lucru. In contractul individual de munca pe care il am semnat nu scrie nimic despre nici un fel de restrictie in a-mi prezenta demisia. Este legal ceea ce fac ei? Mi s-a comunicat ca decizia vine direct de la juristi si ca ei au spus ca este in regula. Le-am cerut sa ma sune sa imi zica exact litera din codul muncii care le da acest drept si nu m-au m-ai sunat? Ce pot face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 29 Iulie 2010
DEMISIA este actul UNILATERAL de vointa al angajatului si nu trebuie motivata in vreun fel de catre acesta...nici macar conducatorul unitatii nu trebuie sa o aprobe ...ea trebuie doar inregistrata ...ATAT!Pe durata preavizului, CIM isi produce efectele, deci aveti aceleasi drepturi dar si aceleasi obligatii ca si angajat!
n-ati mentionat daca demisia a fost cumva inregistrata
Multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru ajutor.
Din pacate nu mi s-a oferit nici un numar de inregistrare. Dar mi-a zis clar ca nu o accepta deoarece sunt in cercetare disciplinara. Ma pot adresa I.T.M in vreun fel?
Multumesc anticipat pentru viitoarele raspunsuri
Puteti sa trimiteti din nou demisia prin scrisoare cu confirmare de primire ..dupa expirarea termenului de preaviz, c.i.m. va inceta .
Puteti sesiza ITM-ul in legatura cu situatia dvs.
Din moment ce s-a finalizat cercetarea disciplinara,de ce nu accepta demisia? Ce abatere grava ati avut? Parerea mea este sa o trimiteti/predati inca o data la secretariat,sa luati nr de inregistrare si sa asteptati sa treaca preavizul.

Alte discuții în legătură

Suspendarea cim anonim001 anonim001 Mi s-a suspendat CIM in urma cercetarii disciplinare , pentru incalcarea regulamentului intern al societatii. In acesta situatie pot sa imi mai depun demisia ... (vezi toată discuția)
Ce fac daca salariatul nu respecta preavizul? ela-d ela-d Avem un angajat care pe data de 22 dec (seara) si-a dat demisia , care a fost inregistrata pe 23 dec. Conducerea nu a vrut sa renunte la cele 20 zile ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca myky_b83 myky_b83 Bunaziua,am nevoie urgent de un raspuns.sunt in perioada de preaviz,am solicitat incetarea cim de comun acord pe 04.05 si initial mi s-a comunicat verbal ca ... (vezi toată discuția)