avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cont banci
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cont banci

Tatal meu a decedat de curand;a fost foarte secretos cu banii care ii avea la banca, s-a gasit in casa dupa decesul sau ,doar un singur extras de cont de la o singura banca, dar noi stim ca avea bani si la alte banci;cum trebuie procedat sa aflam daca mai sunt bani si-n alta parte, sau sunt pierduti....? mostenitorii ar trebui sa mearga din banca in banca si sa intrebe?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:09, 28 Iulie 2010
Bancile nu dau extras de cont decat pe baza unei adrese de la notar pentru ca eventualul depozit bancar sa fie cuprins in masa succesorala.
Deci notarul Dv. ar trebui sa va dea aceasta adresa spre banca unde cunoasteti ca are cont deschis. Despre alte presupuse conturi e bine sa va consultati cu notarul la care veti face succesiunea, poate exista o procedura de urmat.
buna ziua.
puteti dezbate succesiunea acum pe bunurile pe care dvs le cunoasteti.
veti obtine un certificat de mostenitor.
ulterior cu acel CM dvs veti face addrrese bancilor care or sa va raspunda.
daca rezulta ca defunctul a avut conturi in banci veti face ulterior o suplimentare a CM-ului initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor!? profagabi profagabi buna ziua, situatia mea este urmatoarea: tatal meu a murit anul trecut in iunie, eu sunt singurul si unicul mostenitor si banuiesc ca ar fi avut conturi la mai ... (vezi toată discuția)