avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SMS-uri jignitoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SMS-uri jignitoare

Buna ziua,
Sotia primeste de 2 saptamani pe telefonul mobil mesaje continand injurii. Ce se poate face in acest caz? De asemenea, inainte de a trimite mesajele, persoana apeleaza numarul de telefon (cu apelant ascuns) si dupa ce raspund sta si asculta. Mentionez ca totul se petrece de obicei seara dupa ora 22 sau in timpul noptii.
Cel mai recent răspuns: Bogdan V , utilizator 09:43, 28 Iulie 2010
Inchideti telefonul seara sau lasati-l pe silent...individul se va plictisi la un moment dat sa va mai deranjeze.....
Daca este cartela telefonica prepay nu aveti cum sa il detectati pe proprietar si oricum este usor debarasabila....nu se merita efortul!B-)
Se poate face o plangere penala , la politie sau la parchet, in termen de 2 luni de la data la care sotia dvs. a stiut cine este faptuitorul, daca nu stie cine este, oricum, sa nu treaca 2 luni de la data la care au inceput aceste mesaje. Sa printeze acele sms-uri deoarece constituie probe. Posibil sa fie greu de identificat persoana, sau chiar imposibil, daca detine o cartela reincarcabila.
O alta solutie ar fi si schimbarea nr. de telefon.
Multumesc amandurora pentru raspunsuri. Cu toate ca individul atunci cand suna isi ascunde numarul, cand trimite mesajele numarul apare, probabil nu isi da seama de acest aspect. Numarul este identificat in agenda telefonului sotiei, el apartinand acum 4-5 ani unei cunostinte mai vechi. Numarul care apeleaza este: 0726.669.088-un anume Florin, in cazul in care tot al lui este numarul. Numele complet nu il stim, decat asa cum apare in agenda, cu numele mic. Stiti cumva daca sunt si ce pedepse se aplica in asemenea cazuri? De asemenea, cum se printeaza sms-urile?:)
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Bogdan V, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apeluri telefon de pe cartela Miha_Ella Miha_Ella Buna ziua, cum ma pot apara de cineva care ma suna in continuu pe telefon din ratiuni de...obsesie, frustrare, amuzamentdeplasat, nu suporta sa fie ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbala prin sms telefon Pandora60 Pandora60 aproximativ de o luna primesc pe telefonul mobil, mesaje de la o persoana, presupun de sex masculin, care pretinde ca ar fi avut relatii intime cu mine. nu ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila hincuvictor hincuvictor Buna ziua. Recent mama mea à incheiat un contract de telefonie mobila la Orange, pentru 6 luni, prin trecerea de la cartela prepay la numar postpay, la un ... (vezi toată discuția)