avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... in cit timp de la primirea raspunsului pot face ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

in cit timp de la primirea raspunsului pot face actiune?

am facut o plingere la o autoritate , am primit raspuns, dar nu mi a rezolvat problema,acum vreau sa fac pe contecios actiune. in cit timp de la primirea raspunsului pot face actiune?
multumesc
6 luni
unde scrie
Legea 554/2004
Termenul de introducere a actiunii

Art. 11
(1) Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual sau recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce in termen de 6 luni de la:
a) data primirii raspunsului la plangerea prealabila sau, dupa caz, data comunicarii refuzului, considerat nejustificat, de solutionare a cererii;
b) data expirarii termenului legal de solutionare a cererii, fara a depasi termenul prevazut la alin. (2);
c) data incheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, in cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, in cazul actului administrativ unilateral, cererea poate fi introdusa si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de un an de la data emiterii actului.
(3) In cazul actiunilor formulate de prefect, Avocatul Poporului, Ministerul Public sau Agentia Nationala a Functionarilor Publici, termenul curge de la data cand s-a cunoscut existenta actului nelegal, fiind aplicabile in mod corespunzator prevederile alin. (2).
(4) Ordonantele sau dispozitiile din ordonante care se considera a fi neconstitutionale, precum si actele administrative cu caracter normativ care se considera a fi nelegale pot fi atacate oricand.
(5) Termenul prevazut la alin. (1) este termen de prescriptie, iar termenul prevazut la alin. (2) este termen de decadere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere prealabila Justitiarul711 Justitiarul711 In urma plangerii prealabile adresate primarului pentru obtinerea unor diferente salariale, conform legii 554/2004, in termen de 30 de zile functionarul ar ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)