avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MAI MULTE SANCTIUNI DISCIPLINARE ACELUIASI SALARIAT PT ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MAI MULTE SANCTIUNI DISCIPLINARE ACELUIASI SALARIAT PT ACCEASI FAPTA IN CURSUL ACELEIASI LUNI.

Am un salariat care saptamanl savarseste aceeasi fapta, totul a aincaput cu un avertisment, apoi santiune 5 % pe luna in curs, acum vad ca saptamanl primesc referat de la seful sau sa-l sanctionez cu 5 % din salariu pe luna in curs.
pot sa-i aplic aceeasi sanctiune, pt aceeasi fapta de mai multe ori pe luna, ? practic ar fi mai multe sanctiuni raportate la un salariu...cel din luna in curs.

multumesc
Cel mai recent răspuns: haragascosmina , utilizator 15:34, 2 Octombrie 2014
Goran Elena a scris:

pot sa-i aplic aceeasi sanctiune, pt aceeasi fapta de mai multe ori pe luna, ?

Nu este aceeasi fapta, ci sunt fapte savarsite individual, la timpi diferiti, dar in imprejurari asemanatoare.
Se sanctioneaza fiecare separat, fara a se considera ca se aplica mai multe sanctiuni pentru aceeasi fapta.
Pentru a aplica o sanctiune este necesara cercetarea prealabila prevazuta de lege, parcurgerea unor etape, a unor timpi; nu cred ca aveti timpul necesar sa ii acordati 2 sanctiuni intr-o luna
Despre ce fapta e vorba?!
pai salariatul lucreaza la igienizare , la inceputul lunii s-a sanctionat cu 5% pentru abatere = nerespectarea atributiilor de igienizare desi seful direct i-a atras atentia sa nu plece de la program fara sa faca curatenie , procedura cercetarii disciplinare e simpla. ma obliga doar sa-l convoc cu minim d 5 zile inainte la cercetare deci daca referatul de propunere a sanctiuniii de pe 01 ale lunii, tot pe 01 se emite convocarea pe care i-o aduc la cunostinta personal cu semnatura . deci tot pe 01 il chem sa ia cunostinta + termenul de min 5 zile prevazut de lege = pe max 6 ale lunii il chem la cercetare....si tot asa...astfel ca pot ajunge sa-l sanctionez de 2 ori pt aceeasi fapta intr-o singura luna
intrebarea mea era daca este legal sa aplic doua sanctiuni in aceeasi luna pt aceeasi fapta. ?
Mai legal ar fi sa- desfaceti disciplinar c.i.m. .... nimeni nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta.
Buna ziua.
Am si eu o situatie asemanatoare. Un salariat a savarsit o abatere disciplinara acum o luna. La momentul respectiv a fost sanctionat cu ,,avertisment scris''. Acum,acelasi salariat savarseste aceeasi abatere disciplinara. Ce masuri putem lua? Pot sa-i aplic alta sanctiune?
Va rog ,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
lyly-ana, utilizator

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca florin96 florin96 Perioada absentata de la serviciu a fost 01-06 ianuarie (01, 02, 03, 04 sarbatori). Pentru cele doua zile de lucru succesive nemotivate se poate desface legal ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului de munca florina-popa florina-popa Buna ziua, Un salariat nu s-a mai prezentat la munca de 3 zile.Ce trebuie sa fac? Ii trimit adresa acasa ? (vezi toată discuția)
Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)