Am un salariat care saptamanl savarseste aceeasi fapta, totul a aincaput cu un avertisment, apoi santiune 5 % pe luna in curs, acum vad ca saptamanl primesc referat de la seful sau sa-l sanctionez cu 5 % din salariu pe luna in curs.
pot sa-i aplic aceeasi sanctiune, pt aceeasi fapta de mai multe ori pe luna, ? practic ar fi mai multe sanctiuni raportate la un salariu...cel din luna in curs.
pot sa-i aplic aceeasi sanctiune, pt aceeasi fapta de mai multe ori pe luna, ?
Nu este aceeasi fapta, ci sunt fapte savarsite individual, la timpi diferiti, dar in imprejurari asemanatoare.
Se sanctioneaza fiecare separat, fara a se considera ca se aplica mai multe sanctiuni pentru aceeasi fapta.
Pentru a aplica o sanctiune este necesara cercetarea prealabila prevazuta de lege, parcurgerea unor etape, a unor timpi; nu cred ca aveti timpul necesar sa ii acordati 2 sanctiuni intr-o luna
Despre ce fapta e vorba?!
pai salariatul lucreaza la igienizare , la inceputul lunii s-a sanctionat cu 5% pentru abatere = nerespectarea atributiilor de igienizare desi seful direct i-a atras atentia sa nu plece de la program fara sa faca curatenie , procedura cercetarii disciplinare e simpla. ma obliga doar sa-l convoc cu minim d 5 zile inainte la cercetare deci daca referatul de propunere a sanctiuniii de pe 01 ale lunii, tot pe 01 se emite convocarea pe care i-o aduc la cunostinta personal cu semnatura . deci tot pe 01 il chem sa ia cunostinta + termenul de min 5 zile prevazut de lege = pe max 6 ale lunii il chem la cercetare....si tot asa...astfel ca pot ajunge sa-l sanctionez de 2 ori pt aceeasi fapta intr-o singura luna
intrebarea mea era daca este legal sa aplic doua sanctiuni in aceeasi luna pt aceeasi fapta. ?
Buna ziua.
Am si eu o situatie asemanatoare. Un salariat a savarsit o abatere disciplinara acum o luna. La momentul respectiv a fost sanctionat cu ,,avertisment scris''. Acum,acelasi salariat savarseste aceeasi abatere disciplinara. Ce masuri putem lua? Pot sa-i aplic alta sanctiune?
Va rog ,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Multumesc.