avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tata, mama ,2 copii majori si un apartament. Parintii au divortat, mama a murit dupa divort in 1996, succesiunea nu s-a dezbatut. Tata s-a recasatorit acum 7 ani, momentan este paralizat in spital si in divort de a 2-a nevasta. In cazul decesului tatalui meu vreau sa stiu dupa cati ani face parte a 2-a nevasta la bunurile tatalui meu(ei nu au impreuna decat un imprumut la banca) si in ce proportie nevasta a 2-a si copiii din prima casatorie.:O
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
sorina-sorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: candidate_of_law , utilizator 16:19, 29 Iulie 2010
buna ziua.
sotia tatalui dvs va culege in concurs cu dvs o cota parte de 1/4 din bunurile defunctului.
nu are nicio importanta cati anji au trecut de la data incheierii casatoriei.
Dupa decesul mamei, tatal mosteneste cota de 1/4 din cota de 1/2 a sotiei sale, iar copii, restul de 3/4 din cota de 1/2 a mamei.
In cazul decesului tatalui dvs., sotia supravietuitoare va mosteni cota de 1/4 din toate bunurile tatalui dvs., iar copiilor le va reveni cota de 3/4 din masa succesorala lasata de tata.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
ioana_cristea a scris:

buna ziua.
sotia tatalui dvs va culege in concurs cu dvs o cota parte de 1/4 din bunurile defunctului.
nu are nicio importanta cati anji au trecut de la data incheierii casatoriei.
nu conteaza ca parintii erau divortati ?
Nu, din moment ce nu au dezbatut partajul de bunuri comune.

Alte discuții în legătură

Am si eu o nelamurire parintii mei au facut o casa, proprietar in ... Aly91 Aly91 Am si eu o nelamurire Parinti mei au facut o casa propietar in acte este mama care a decedat in urma cu 12 ani intre timp tata sa casatorit cu alta femeie ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor maryelena maryelena va rog mult ajutati-ma.urgent cu un raspuns MAMA a decedat in anul2008.iar tatal meu sa recasatorit acum 2 ani.sunt singura la parinti,as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)