avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Franta - control judiciar
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Franta - control judiciar

Buna ziua,

Vreau sa intreb daca stie cineva un pic de legislatie franceza, mai precis presupusul drept al statului francez de a detine cetateni romani.

In speta, este vorba despre un cetatean roman care sta ilegal in Franta (adica nu are forme de rezidenta) de vreo 15 ani. In urma cu vreo 3 ani, a avut un conflict cu o femeie, localnica, dupa care din cate inteleg tipul a primit interdictia de a mai parasi teritoriul Frantei pentru cativa ani.

Este posibil asa ceva ? Deci omul sigur nu e arestat, iar un proces nu poate dura trei ani. Apoi, este absurd ca pentru o infractiune minora sa nu mai lasi omul sa plece in tara lui. Mi se pare o forma de rapire a persoanei, daca s-ar intampla asa ceva. Culmea, desi el zice ca are aceasta interdictie, a reusit sa traga o fuga in Romania acum un an, facand unul dintre drumuri cu avionul, deci clar trecut printr-o baza de date, ceva.

Am auzit de ceea ce se numeste "control judiciar" care s-ar practica in Franta, dar nu-mi vine a crede ca in calitate de cetatean al UE poti sa fii tinut cu forta intr-un stat UE, altul decat cel unde ai cetatenie, in contextul in care nu esti arestat, plus ca interdictia este cu totul neobisnuita ca si durata de timp.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
noiklosa, utilizator
Cel mai recent răspuns: noiklosa , utilizator 02:53, 3 August 2010
Ma vad nevoit sa insist, pentru ca nu-mi vine a crede ca aici nu stie nimeni un pic de drept comunitar. Deci poate sa fie retinut sub control judiciar, pe o perioada de trei ani, timp in care nu se desfasoara o judecata, un cetatean al UE prezent pe teritoriul altui stat UE ?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia franceza lalea11 lalea11 Buna, M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea. M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean din maroc - viza pentru franta ioana_d ioana_d Buna ziua, Sunt cetatean roman, in prezent locuiesc in Bucuresti dar peste o luna voi lucra in Franta(in Paris) cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Itp expirat Cristian BC Cristian BC Suntem pe teritoriul Franței și lucrăm pentru o firmă din România, firma respectivă a ,adus mașini din România cu care să ne deplasăm pe teritoriul ... (vezi toată discuția)