Vreau sa intreb daca stie cineva un pic de legislatie franceza, mai precis presupusul drept al statului francez de a detine cetateni romani.
In speta, este vorba despre un cetatean roman care sta ilegal in Franta (adica nu are forme de rezidenta) de vreo 15 ani. In urma cu vreo 3 ani, a avut un conflict cu o femeie, localnica, dupa care din cate inteleg tipul a primit interdictia de a mai parasi teritoriul Frantei pentru cativa ani.
Este posibil asa ceva ? Deci omul sigur nu e arestat, iar un proces nu poate dura trei ani. Apoi, este absurd ca pentru o infractiune minora sa nu mai lasi omul sa plece in tara lui. Mi se pare o forma de rapire a persoanei, daca s-ar intampla asa ceva. Culmea, desi el zice ca are aceasta interdictie, a reusit sa traga o fuga in Romania acum un an, facand unul dintre drumuri cu avionul, deci clar trecut printr-o baza de date, ceva.
Am auzit de ceea ce se numeste "control judiciar" care s-ar practica in Franta, dar nu-mi vine a crede ca in calitate de cetatean al UE poti sa fii tinut cu forta intr-un stat UE, altul decat cel unde ai cetatenie, in contextul in care nu esti arestat, plus ca interdictia este cu totul neobisnuita ca si durata de timp.
Ma vad nevoit sa insist, pentru ca nu-mi vine a crede ca aici nu stie nimeni un pic de drept comunitar. Deci poate sa fie retinut sub control judiciar, pe o perioada de trei ani, timp in care nu se desfasoara o judecata, un cetatean al UE prezent pe teritoriul altui stat UE ?
Multumesc anticipat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cetatenia franceza
lalea11
Buna,
M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea.
M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza ... (vezi toată discuția)
Itp expirat
Cristian BC
Suntem pe teritoriul Franței și lucrăm pentru o firmă din România, firma respectivă a ,adus mașini din România cu care să ne deplasăm pe teritoriul ... (vezi toată discuția)