avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Casa de ajutor reciproc, organizatie de Intrajutorare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Casa de ajutor reciproc, organizatie de Intrajutorare sau de abuzuri din partea unor sefi CAR ?

Sunt membru CAR intr-o institutie bugetara din Bucuresti.
In acest moment am fond social 4312 RON si mai am de plata 3110 RON. Doresc sa ma retrag din CAR si am solicitat sa se scada suma pe care o mai am la imprumut, adica 3110 din fondul social de 4312.
Mi se spune ca nu se poate, trebuie sa achit tot imprumutul si abia luna urmatoare achitarii acestuia mi se va restitui tot fondul social.
De ce nu s-ar putea face compensare dintre Fond si Imprumut ?
Exista in regulamentele CAR prevederi precise, legale si exprese care sa legitimeze aceasta stranie optica a celor din institutia mea ?
Sau exte vorba de oarece abuzuri ?
Eu stiu ca se dau bani cu dobanda (camata) in institutie, din acesti bani si atunci se explica totul …
Statutul CAR din institutie nu are niciun articol legat de aceasta posibila solicitare care ar putea exista si din partea salariatilor. Nu este nicio dispozitie, nimic legat de compensare.
In schimb, mi se spune ca daca nu voi achita (chiar daca eu am depus cerere pentru compensarea sumei imprumutate cu suma fondului meu social), se va retine rata din partea girantilor pentru ca pe contractul de imprumut scrie ca neplata a doua rate atrage dupa sine oprirea ratei din salariul girantilor pentru imprumutatul girat la care nu s-au achitat ratele din acest motiv.
Ori, aceasta este altceva. Eu am solicitat compensarea dintre Fondul Social si Imprumut, nu inseamna ca nu-mi platesc ratele.
Ce este de facut ? Unde sa ma adresez cand cei din Comitetul CAR sustin ca nu se poate face compensare, iar membrii CAR desi imi dau dreptate, tac.

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Problema girant Madalina.puc Madalina.puc Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de girant incompleta ivalentin ivalentin Am girat un coleg pentru un imprumut la CAR Bucuresti. Pentru aceasta, initial am completat o adeverinta de girant pe care am semnat-o, urmand ca ulterior sa ... (vezi toată discuția)