Buna ziua,
Am fost surprins de un echipaj de politie cu radar nou pe o portiune de drum proaspat asfaltata aflata intr-o localiatate, circuland cu viteza de 81 km/h, in spatele unei alte masini, oprindune pe amandoi. Am fost amendat si mi s-au retinut 4 puncte, neavand obectiuni. Revenind inapoi pe acelasi drum am constatat ca nu este nici un panou de indicare a localitati nici la intrarea nici la iesirea din localitate.
Intrebarea mea este daca mai pot contesta amenda primita?
Va multumesc.
Buna ziua !
Puteti contesta in instanta procesul- verbal de contraventie, invocand ca probe interogatoriul agentului constatator si celalalt sofer oprit cu dumneavoastra( pe langa alte probe).
Cu stima !
agentul de politie nu o sa vina in veci la interogatoriu.In plangere indicati ca martor care sa sustina cele spuse de dvs o persoana care a fost cu dvs in masina si a observat ca localitatea nu are placute instalate.succes!
Este vorba despre un sat de pe un drum judetean din Neamt, Doina, se cheama. Nu este o localitate foarte mare, nu are puncte de interes, scoli gradinite sau alte obiective care sa o evidentieze, sunt doar case de o parte si de alta pe o lungime de aproximativ un kilometru. Acum, toata chestia e de cum e definita in Codul Rutier o localitate si daca trebuie sa fie semnalizata.
Orice localitate trebuie semnalizata corespunzator ptr a se putea face distinctie intre drumul care traverseaza aceasta si cel din afara localitatilor . Atata timp cat codul rutier prevede indicatoare de intrare in localitate si iesire din localitate , administratorul de drum are obligatia , ptr buna functionare a traficului rutier , sa instaleze aceste indicatoare .
Art 6 din OUG 195/2002 defineste localitatea ca fiind " cătunul, satul, comuna, oraşul şi municipiul ale căror intrări şi ieşiri sunt semnalizate în conformitate cu prevederile legale " .
Niste planse foto v-ar ajuta , un martor care sa confirme acest lucru , precum si o adresa catre administratorul drumului ,intocmita prin intermediul instantei .