Am primit amenda pentru viteză într-o localitate care nu este delimitată cu indicatoare de intrare și restricție de viteză. Există lege care să precizeze cum și prin ce este delimitată o localitate?
Am primit o amenda de viteza(In localitate) dar de fapt acea localitate nu este delimitata cu indicator intrare si restrictie de viteza.
Am cautat si nu am gasit/gasesc sau daca exista (legea+articol) cum este delimitata localitatea si prin ce.
Va multumesc,
Nu am contestat acest lucru,dar acei agenti de politie nu au putut sa-mi dovedeasca ca sunt in localitate si pe de alta parte mi-au dat dreptate ca nu sunt indicatoare de intrare/iesire localitate si restrictie viteza.
Pe mine ma intereseaza baza legala,politia rutiera se ghideaza(supune) dupa o baza legala.
latka
Utilizator 5din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Baza legala este cea trecuta in PV de contraventie. Ati fost sanctionat pentru nerespectarea articolului 121 aliniatul 1 din HG 1391/2006:
(1) Conducătorii de vehicule sunt obligați să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă și pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum și cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
Dvs. trebuie sa filmati imediat faptul ca acea zona nu are nici indicatoare de localitate , nici de limitare a vitezei pe sectorul respectiv. Adica nu are o limita de viteza dispusa prin mijloace de semnalizare, cum spune articolul respectiv. În nici un caz limita pentru sectorul de drum (comunal, județean, sau national) nu a fost încălcata. Circulația rutiera se desfășoară după mijloace de semnalizare. Casele construite în lateralul drumului nu sunt mijloace de semnalizare rutiera. Nu e deloc logic faptul ca ești în intravilan, știu destule zone care au case (zone de vacanta în extravilan) dar nu sunt localități.
Depuneti o plingere contraventionala in care cereti anularea PV de contraventie, motivul principal fiind ca fapta pentru care ati fost sanctionat , prin raportare la articolul cu pricina nu se sustine. Depuneti ca proba inregistrarea dvs, (foto sau video) in 2 exemplare.
Permis suspendat
gimi21
salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)