avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In cate exemplare se intocmeste scrisoarea medicala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In cate exemplare se intocmeste scrisoarea medicala?

As dori sa stiu si eu in cate exemplare se intocmeste scrisoarea medicala de catre un medic specialist si daca puteti sa imi spuneti care este metodologia prin care se reglementeaza intomcirea acestor "tipizate".

Am nevoie de aceasta informatie intrucat tatal meu, care este pensionat medical de 9 ani pt insuficienta cardiaca/fibrilatie atriala clasa II spre III, a fost internat ptr comisia de expertiza medicala si este foarte posibil ca medicul sa ii fi scris gresit in mod intentionat diagnosticul gresit in scrisoarea medicala pe care i-a eliberat-o intrucat nu a dat spaga.

In schimb nu i-a eliberat bieltul de iesire din spital si nici EKG.

A facut analize la alti 2 medici cardiologi particulari care au infirmat diagnosticul doctoritei.

As dori sa stiu in cate ex. se complecteaza scrisoarea medicala, in speranta ca de a nu prezenta aceasta scrisoarea medicala initiala "gresita", in cazul in care ex. detinut de noi este singurul.

Asta, in speranta ca poate medicul expert la data revizurii in comisie nu ne va cere acea scrisoare medicala de la spital si pentru a nu fi nevoiti sa contestam o eventuala decizie gresita ce s-ar putea lua.


Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 16:00, 30 Iulie 2010
Normele Legii 19/2000
Medicul expert al asigurărilor sociale de la cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă, după examinarea bolnavului şi analizarea dosarului medical, redactează concluziile expertizei pe care le înscrie în documentarul medical.
După stabilirea concluziilor expertizei, medicul expert al asigurărilor sociale se pronunţă asupra invalidităţii printr-o decizie întocmită în 4 exemplare (pentru cei care nu provin din muncă, în 3 exemplare)
Potrivit pct. II. Referitor la revizuirea medicală din normele de aplicare a LG 19/2000 a pensiilor:
22. Revizuirea medicală a pensionarilor încadraţi în grade de invaliditate se efectuează la termenul stabilit de medicii experţi ai asigurărilor sociale de la cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă, care au în evidenţă pensionarul.
23. Medicul expert al asigurărilor sociale, după examinarea persoanei în cauză şi a documentaţiei medicale întocmite de unitatea sanitară care asigură asistenţa medicală de specialitate şi de recuperare a invalidului, emite decizia medicală în 3 exemplare, în raport de starea de sănătate (un exemplar se înmânează persoanei sub semnătură, al doilea casei teritoriale de pensii şi cel de-al treilea exemplar se păstrează în dosarul medical), şi stabileşte termenul de revizuire în funcţie de recuperabilitatea afecţiunilor (6-12 luni).
Data la care bolnavul urmează să se prezinte la revizuirea medicală va fi fixată cu 10 zile înainte de data expirării valabilităţii deciziei.
24. Documentaţia medicală întocmită de unitatea sanitară care asigură asistenţa medicală de specialitate a invalidului poate fi, după caz:
a) referat medical cu consemnarea stării prezente;
b) bilet de ieşire din spital sau copie de pe foaia de observaţie clinică (pentru spitalizările recente);
c) examene complementare de laborator;
d) explorări funcţionale recente;
e) date din fişa de evidenţă a bolnavului.

Dar eu nu am intrebat de decizia medicului expert (care este medicul internist) care emite aceasta decizie, ci de scrisoarea medicala care are valoare de referat medical. (prevazut la lit. a) in norme)

Aceasta scrisoare medicala i s-a comunicat tatalui meu, care in momentul eliberarii a fost rupta din cotor si inmanata acestuia.

Aceasta scrisoare medicala in cate exemplare se intocmeste?

Care norme prevad aprobarea modelului acestui tipizat numit "scrisoare medicala" si procedura de intocmire a lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate alexandra ciocioiu alexandra ciocioiu Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de acest subiect si anume: mama mea este diagnosticata de 6 ani cu poliartrita reumatoida. Are 46 de ani si a lucrat 20 ... (vezi toată discuția)
Pensie popescu mioara popescu mioara dupa 19 ani de munca,3ani de concediu fara plata si cu un diagnosticul carcinom cervical invaziv la ce tip de pensie am dreptul? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate magda guran magda guran As vrea sa stiu daca o persoana diagnosticata cu DEPRESIE BIPOLARA CU SINDROM MANIACAL are dreptul la pensia de invaliditate, care este documentatia necesara ... (vezi toată discuția)