Buna ziua,
Sunt director la o scoala generala de doua luni.Fostul director l-a demis pe directorul adjunct in baza unei adrese emise de inspectoratul scolar in care se preciza ca incepand cu 1 septembrie 2009 postul de director adjunct este desfintat .
Directorul adjunct a chemat in instanta scoala si inspectoratul cerand anularea deciziei de demitere si revenirea pe functia detinuta anterior. Procesul s-a finalizat prin admiterea actiunii reclamantului. Hotararea e definitiva si irevocabila.
In momentul de fata l-am repus pe functie si i-am dat o parte din suma de bani cuvenita. Intre timp Inspectoratul scolar a trimis o adresa catre scoala in care se precizeaza ca incepand cu 1 septembrie 2009 postul de director adjunct este desfiintat conform statului de functii al scolii aprobat de inspectoratul scolar pentru anul scolar 2009-2010; solicitandu-mi in acest caz demiterea diretorului adjunt.
Mentionez ca la procesul castigat de reclamant scoala nu a fost reprezentata de nimeni.
La solicitarea inspectoratului am intrunit consiliul de administatie al scolii si l-am demis.
Cum trbuia sa procedez, e legala aceasta demitere?
Desfiintare scoala
Bustan
In data de 12.02.2009 primesc decizie de reorganizare a scolii prin desfiintarea a 3 clase.In urma acestei decizii trimit in preaviz mai multe persoane. In ... (vezi toată discuția)