avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce sa fac cu firma asta?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce sa fac cu firma asta?

Buna ziua.Problema mea este legata de o firma pe care am preluat-o in 2008 de la fostul meu patron,actele firmei ramanand la el dupa cesonarea partilor in urma carora am devenit unic asociat si administrator.Punctul de lucru al firmei s-a inchis,acasta ne mai avand activitate comerciala,dar nu am suspendat activitatea firmei si la registru comertului.Mai tarziu am aflat ca fostul sef a facut unele comenzi de marfa pe firma mea,facturi ce bineinteles ca nu au fost achitate.As dori sa stiu ce mai pot face acum,balantele si restu documentatiilor nu sunt depuse si nici nu le pot depune fara actele contabile,nu am facturile respective si el nu mai este de gasit.Cum scap de firma asta sau ce risc daca nu fac nimic.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:45, 1 August 2010
Care-i motivul ce v-a determinat sa preluati o societate, fara a prelua si evidenta contabila?
In afara de naivitate nu gasesc nici un motiv.
Buna seara ,
D.p.d.v.legal,orice tranzactie comerciala efectuata de cedent,dupa cesionarea firrmei,ar trebui sa fie nula .
Deci achizitiile acelea in numele dvs,dupa cesionarea firmei, ar trebuie sa fie fara valoare juridica .
Cred ca trebuie sa consultati un avocat,si puteti cere eventual, o expertiza contabila, pentru rezolvarea acestor probleme .
Marius Bote .
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru incasari / plati acinoi2k acinoi2k Buna seara. Am un PFA facut anul trecut, pe care 4 luni am avut incasari. Acum mi-as dori sa inchid acest PFA si mi se cere completarea acestui registru ... (vezi toată discuția)
Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta anna2000 anna2000 am primit un fax de 3 randuri prin care sunt informata ca creditorul meu a cesionat o creanta certa lichida si exigibila in suma de ... unui cesionar din ... (vezi toată discuția)