avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru

Taxa de timbru se plateste in contul consiliului local din circumscriptia instantei sau in contul consiliului local de la sediul social/domiciliul platitorului?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:47, 30 Iulie 2010
Din circumscriptia instantei.
Se plateste la dir.impozite si taxe locale de la sediul platitorului -legea 276/2009
" 6. La articolul I punctul 4, articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 19. - Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti se platesc in numerar, prin virament sau in sistem on-line, in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti pot fi platite si prin unitati bancare in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale, costurile operatiunilor de transfer fiind in sarcina debitorului taxei."
NB.Este vorba de debitorul taxei
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
cazacioc a scris:

Se plateste la dir.impozite si taxe locale de la sediul platitorului




Art.5 Cod Procedura Civila-cererea se face la instanta de la domiciliul paratului.
Art.7-Cererea impotriva persoanei de dreptprivat se face la instanta sediului ei principal.
.Doar in Codul Muncii,art.284 alin.2 da posibilitatea reclamantului sa depuna actiunea la instanta de la domiciliul sau.
Conform ultimelor normative,taxa de timbru se plateste la primaria din localitatea unde isi are sediul instanta de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
andymaurul, utilizator
platiti la taxe si impozite unde aveti domiciliul sau sediul social

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar cioarec carmen cioarec carmen Unde se plăteşte taxa de timbru judiciar în cazul somaţiei de plată dacă debitorul are sediul în Bucureşti şi creditorul are sediul în Galaţi. Este ... (vezi toată discuția)
Impozit pe onorariile avocatilor alexgrigoriu alexgrigoriu Conform ultimei modificari a legii taxelor de timbru, impozitul pe onorariile avocatilor ar trebui varsat la bugetul local. \"Art. 19 Taxele judiciare de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters271005 ContSters271005 Buna dimineata.Se poate plati taxa judiciara de timbru in judetul de domiciliu, daca procesul in cauza se judeca inr-un alt judet, mai indepartat??? (vezi toată discuția)