avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna

Vreau sa stiu si eu cate daune morale ar trebui sa cer pt 22 de zile de spitalizare pt. splina scoasa 4 coaste rupte care au cauzat si apa la plamani toate aste rezultand dintr-un accident.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
otto29, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 13:51, 1 August 2010
accident rutier!
i se va face dosar penal pentru vatamare corporala, iar tu poti sa ceri daune materiale in functie de ce chitante ai si daune morale in functie de cat vei tu, in sensul ca tu vei cere o anumita suma iar judecatorul iti va acorda toata suma sau nu, poate chiar de loc, nu exista un tarif pt asa ceva, fiecare cere daune morale de cum crede de cuviinta ca a fost vatamat...
Accident rutier sau accident de munca?
Daunele morale se solicita in functie de suferinte si de numarul zilelor de ingrijiri medicale. Asta inseamna, in cazul dvs, 22 zile de spitalizare plus zilele pana la videcarea leziunilor provocate de accident precum si a altor suferinte care au fost declansate ( apa la plamani) , urmare a leziunilor si traumelor provocate prin accident.
Daca aceste zile insumate depasesc 60 zile este vorba de o vatamare corporala grava , deci suferinte mult mai mari.
Cu cat suferintele dvs au fost mai mari, puteti sa solicitati daune morale mai mari.
Numai dvs puteti sa apreciati cuantumul acestora, insa cert este faptul ca puteti cere dublul sumei la care va ganditi , ca sa obtineti, pana la urma in instanta, suma respectiva.
De asemenea, puteti cere si daune materiale ( medicamente, tratament, transport la spital si la consultatii , plata unor persoane care au facut treaba in locul dvs in timpul incapacitatii , etc.)
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
cereti cat mai mult ca sa aiba instanta de unde sa scada.
functie de ce veti dovedi ca ati cheltuit si cat ati patimit moral instanta va acorda aceste daune cu conditia ca ele sa fie cerute.
succes
accident rutier

Alte discuții în legătură

Cuantum daune morale Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti un cuantum al daunelor morale pe care as putea sa le solicit pentru o vatamare corporala din culpa;mi s-a sugerat sa fie ... (vezi toată discuția)
Daune morale pentru pierderea unui organ andreabr andreabr Buna ziua.In urma unui accident de masina care s-a produs in urma cu un an jumate,si am suferit o operatie de scoatere a splinei,si am ramas fara splina,care ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi cercetasa cercetasa pentru incadrarea vatamare corporala cu CM DE 24 zile care este pedeapsa? (vezi toată discuția)