avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martori mincinosi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martori mincinosi

pentru incadrarea vatamare corporala cu CM DE 24 zile care este pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: cercetasa , utilizator 15:20, 16 Noiembrie 2009
Pedeapsa este cuprinsa intre 6 luni si 5 ani, iar daca s-a savarsit asupra membrilor familiei este cuprinsa intre 1 an si 5 ani!
daca partea vatamata cere 40000 lei daune morale si 10000 lei cheltuieli medicale
spunand doar verbal deocamdata ca a suferit o operatie la nas are sanse de castig?fara nici o zi de spitalizare.
amenda penala nu se da in situatii de acest gen?
Daunele materiale se dovedesc in instanta cu bonuri, chitante, facturi, iar cele morale se acorda in functie de gravitatea vatamarii sau mai bine zis de suferinta cauzata si apreciata in concret de instanta de judecata!

Pentru 24 zile de ingrijiri medicale, mi se par sumele totusi exagerate!

Amenda penala nu se da, dar se poate da o pedeapsa cu suspendarea executarii, in functie de circumstantele reale in care a fost savarsita fapta si fata de circumstantele personale ale celui vinovat!
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Cand am patit-o eu s-a dat si amenda penala si despagubiri la tribunal si am avut doar 12 zile. Suma ceruta nu este nici mare nici mica, dat fiind ca victima nu a ales sa se prostitueze (adica sa-si vinda carnea faptasului ca el sa faca ce vrea cu ea). Suferinta nu este nici pe departe putina si daunele morale chiar sunt adanci si pot fi pe viata, la fel ca si trauma corporala.

Adevarul e ca la ce suma infima se ridica amenda penala oricine isi permite sa bata 5 oameni pe luna.

Alte discuții în legătură

Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat de catre o persoana. In urma loviturilor au rezultat mai multe echimoze, precum si dintele 24 spart care a ... (vezi toată discuția)
Accident de masina care imi poate schimba viata in rau! Dan Marian Dan Marian In decursul acestui an am avut o intamplare foarte nefericita mai exact un accident de masina in care am patruns pe contrasens lovind masina care se deplasa ... (vezi toată discuția)