Ma numesc Horju Corneliu Cezar, sunt politist comunitar(functionar public) la Primaria orasului Darabani din anul 2006 si am in ingrijire un copil de 8 ani cu handicap II (accentuat) suferind de stenoza aortica congenitala stransa.
Ma intereseaza, daca pot beneficia de ''Concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni inter curente pana la implinirea varstei de 18 ani comform L448/2006 sau daca pot beneficia de reducerea orelor de lucru la jumatate. In cazul dreptului de reducere a normei de munca la 1/2 salariul meu actual se reduce la jumatate sau ramane acelasi?
De concediu pentru pentru ingrijirea copilului bolonav pina la 7 ani nu puteti beneficia pentru simplu fapt ca din ceea ce scrieti rezulta ca minorul are 8 ani. Pentru afectiunile intercurente beneficiati , asa cum v - a raspuns dl tudorvaleriu, de concediu medical .
Puteti in conformitate cu l 448 / 2006 sa beneficiati de reducerea normei de munca la jumatate. Art. 12. - (1) Persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a.... program de lucru redus la 4 ore pentru parintele care are in ingrijire copilul cu handicap care necesita tratament pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea de catre copil a varstei de 18 ani;
b) concedii medicale pentru ingrijirea copilului cu handicap care necesita internare, tratament ambulatoriu sau la domiciliu pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea de catre copil a varstei de 18 ani;
(2) De drepturile prevazute la alin. (1) beneficiaza, la cerere, unul dintre parinti, tutorele, persoanele care au adoptat un copil cu handicap sau carora li s-au incredintat copii cu handicap spre crestere si educare ori in plasament familial, daca sunt asigurati pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.
(3) Persoanele prevazute la alin. (2) beneficiaza de drepturile prevazute la alin. (1) in situatia in care nu au in acelasi timp si calitatea de asistent personal.
(4) Sumele cuvenite drepturilor prevazute la alin. (1) se suporta din bugetul de stat, respectiv din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii. L 448 / 2006
Ma numesc Horju Corneliu Cezar, sunt politist comunitar(functionar public) la Primaria orasului Darabani din anul 2006 si am in ingrijire un copil de 8 ani cu handicap II (accentuat) suferind de stenoza aortica congenitala stransa.
Ma intereseaza, daca pot beneficia comform L448/2006 de reducerea orelor de lucru la jumatate. In cazul dreptului de reducere a normei de munca la 1/2 salariul meu actual se reduce la jumatate sau ramane acelasi?Vechimea imi merge integral sau la jumatatea normei de munca?
Ma lamureste si pe mine cineva? DECI conform L448/2006 pot beneficia de re ducerea orelor de lucru la jumatate deoarece am un copil cu handicap II(accentuat) suferind de stenoza aortica congenitala strinsa.Salariul meu se INJUMATATESTE? Vechimea imi merge integral sau la jumatate de norma? Cum prevede legea sa lucrez zilnic 4 ore, caci eu fiind politist comunitar trebuie sa fac patrule in doi de 8 ore?unde trbuie sa ma adresez sa pun in aplicare acest lucru?Nu va suparati ca insist pe acest lucru dar am mare nevoie de lamuririle necesare.
~ final discuție ~